Oranjespelers opgelucht na zege op Bosnië

Max Max
16 nov. 2020, 09:13
16 nov. 2020, 09:13
© IMAGO

Na vijf wedstrijden zonder zege wist Oranje in het duel met Bosnië en Herzegovina eindelijk weer drie punten te pakken. Een welkome opsteker, aldus de spelers van Oranje.

Aanvoerder Wijnaldum, die binnen een kwartier twee keer scoorde, was tevreden: "We waren wel toe aan een overwinning. We hebben een aantal keren gehad dat we de tweede helft goed begonnen, maar vandaag was het andersom en deden we het in de eerste helft."

Ook Memphis Depay pikte zijn goaltje mee, ook al stond hij niet op zijn favoriete positie in de spits: "Tussen de linies, links, rechts, ik wil gewoon creëren. Ik sta niet boven het team."

Depay had ook een kritische noot: "Wedstrijden als vandaag moeten op een goede manier gewonnen worden. Dat was het geval, maar we hadden met 4-0 of 5-0 moeten winnen."

'Ik voel een goede klik met Memphis'

Wijndal speelde net als tegen Spanje een prima pot:  "Zeker weten. Ik voel een klik met Memphis, ook buiten het veld praten we veel. Het is heel lekker om achter hem te spelen, ik kan hem altijd inspelen."

Wijndal was in de openingsfase ook dicht bij de eerste treffer. De bal belandde bij toeval op de kruising: "Ik moet wat vaker gaan schieten, ik denk altijd eerst aan een voorzet."