Perez snapt dat Koeman tweetal links laat liggen: 'Niet goed genoeg voor Oranje'

Jeen Grievink Jeen Grievink
13 nov. 2023, 10:37
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Kenneth Perez vindt het een logische beslissing van Ronald Koeman om een tweetal PSV-ers buiten de selectie van het Nederlands elftal te laten. Oranje werkt binnenkort haar laatste twee EK-kwalificatieduels af en zal dit doen zonder Guus Til en Jordan Teze. Volgens Perez valt er wat voor te zeggen dat zij niet geselecteerd zijn door de bondscoach.

PSV is op dit moment superieur in de Eredivisie en heeft al haar wedstrijden weten te winnen. Ook zondag werd er eenvoudig afgerekend met PEC Zwolle, dat met 4-0 werd verslagen. Guus Til wist ook het net te vinden, maar de middenvelder is er niet bij als Oranje het komende week opneemt tegen respectievelijk Ierland (18-11) en Gibraltar (21-11). Ook teamgenoot Teze is niet door Koeman geselecteerd voor deze twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden. Hoewel het tweetal een goed niveau haalt bij hun club, snapt Perez wel dat de bondscoach ze toch niet opgeroepen heeft.

Til en Teze "individueel niet goed genoeg voor Oranje"

"Individueel zijn die niet goed genoeg voor Oranje", vertelt Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. Volgens de 49-jarige analist presteren Til en Teze prima in Eindhoven, maar is dat niet direct een reden om ze ook te selecteren voor de nationale ploeg. "PSV is oppermachtig in Nederland. Dan zou je kunnen zeggen: alle Nederlanders moet je uitnodigen. Maar het betekent niet dat PSV individueel gezien de beste spelers heeft. En je moet juist individueel de beste spelers hebben voor het Nederlands elftal. En niet wie lekker voetbalt bij zijn team."