Populariteit van Nederlandse sporten wereldwijd

Max Max
03 jun. 2022, 18:17
06 jun. 2022, 09:18
© IMAGO

Nederland is een echt sportland. Iedereen volgt wel een aantal sporten op de voet, en de meeste mensen beoefenen zelf ook sporten. Er zijn maar weinig sporten die echt Nederlands zijn, maar deze worden altijd wel door veel mensen bekeken. Wanneer er grote evenementen zijn zitten er standaard miljoenen mensen achter de buis om hun landgenoten aan te moedigen, zoals bij het WK voetbal of de Olympische Spelen bijvoorbeeld.

Inzetten op sporten

Veel mensen kijken niet alleen graag naar sporten, maar zetten er ook op in. Er zijn ontzettend veel gokkers in Nederland die graag sportweddenschappen afsluiten. Op websites als voetbalgokken.nl kun je bovendien heel veel informatie vinden over hoe deze weddenschappen werken. Er staan een hoop handige tips over de beste bookmakers en waar je op kunt letten om de kans te vergroten zo succesvol mogelijk te zijn. Wanneer je op een aantal dingen goed let, kun je daar namelijk veel voordeel uit halen.

Maar hoe komt het dat Nederlanders naast kijken naar sport er ook zo graag op inzetten? Dat is wel enigszins te verklaren. Het was namelijk lange tijd niet mogelijk om legaal online te gokken in Nederland. In tegenstelling tot in veel andere landen in Europa was er pas in 2021 een wet die bepaalde dat dit eindelijk kon. Daarna was het voor online casino's en bookmakers mogelijk om een officiële licentie aan te vragen. Inmiddels zijn er tientallen platformen waar spelers online op kunnen inzetten, en dit heeft de populariteit van gokken op internet natuurlijk ontzettend goed gedaan in Nederland.

Een aantal van de meest bekende en grootste bookmakers ter wereld heeft inmiddels een Nederlandse licentie. Spelers uit Nederland hebben daardoor dus toegang tot de grootste platformen waarop je op ontzettend veel sporten en evenementen in kunt zetten. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van bonussen en andere voordelen. In de komende periode zullen er bovendien nog een aantal bookmakers bij gaan komen die bekend zijn bij het grote publiek, en daardoor is het geen gekke gedachte dat er nog veel meer mensen in Nederland gaan ontdekken hoe leuk het kan zijn om op sporten in te zetten. 

Sporten in Nederland

Hoewel er dus weinig echt Nederlandse sporten zijn, hebben we er wel een aantal die zeer geliefd zijn bij het grote publiek. Denk maar eens aan schaatsen bijvoorbeeld. Wanneer er grote toernooien zijn zoals een wereldkampioenschap of de Olympische Spelen, wordt dit door een enorm grote groep mensen op de voet gevolgd. Ondanks dat deze sporten in de meeste andere landen niet heel erg populair zijn, wordt er door de Nederlandse toeschouwers vaak een waar feestje van gemaakt.

En dan zijn er ook nog veel sporten die misschien niet Nederlands zijn, maar wel ontzettend populair in ons land. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, wat al tijden volkssport nummer een is. Veel liefhebbers volgen de verrichtingen van het Nederlands Elftal en hun favoriete club op de voet, en gaan zo vaak mogelijk kijken wanneer ze daar even de kans voor hebben. Datzelfde geldt voor een aantal andere sporten die het goed doen onder het Nederlandse publiek, zoals tennis, wielrennen en formule 1 bijvoorbeeld.

Wanneer je graag de meest bekende sporten volgt, zul je daarom niets tekort komen. Op de meeste televisie stations wordt ruimschoots aandacht aan sporten besteedt, en bovendien zijn er talloze praatprogramma's over sporten zoals voetbal. Als je wilt kun je er een hele dag mee vullen. Rondom ieder weekend dat er weer nieuwe wedstrijden op het programma staan zijn er meerdere uitzendingen op televisie die over sport gaan. Als er veel evenementen achter elkaar zijn, zoals soms in de zomer, kun je eigenlijk maandenlang iedere dag sport kijken als je dat leuk vindt.

Beroemde Nederlandse sporters

Wat de laatste jaren enorm helpt, is dat Nederland erg succesvol is in een hoop sporten. Denk maar eens aan de formule 1 en het wielrennen. Omdat er een goede generatie sporters momenteel actief is die nog altijd relatief jong is, ziet de toekomst er bovendien erg rooskleurig uit. In de komende jaren lijkt het wel goed te zitten met de Nederlandse sporten, en dat zal alleen maar bij blijven dragen aan de populariteit hiervan. Zo beleven we als Nederlandse sportfans zeker goede tijden de laatste jaren.

Lees meer over:

Zijlijn