Zesvoudig Oranje-international stelt Dick Advocaat teleur

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 mrt. 2024, 06:29
05 mrt. 2024, 06:32
© IMAGO

Dick Advocaat probeert tal van spelers te overtuigen van een interlandcarrière bij Curaçao. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft nog niet veel succes. Meerdere potentiële internationals lijken nog te hopen op een toekomst in Oranje.

Advocaat was maandagavond aanwezig bij het programma Veronica Offside, dat de namen van meerdere internationals opsomde die benaderd zouden zijn door de nieuwe bondscoach: Riechedly Bazoer (AZ), Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Justin Kluivert (Bournemouth), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago (Willem II).

Lees meer: Koeman aan het denken gezet na PSV-Feyenoord: ‘Verschrikkelijk irritant’

Advocaat heeft meerdere spelers uitgenodigd voor een trainingskamp, waarin wordt geoefend tegen onder meer Hull City. De bondscoach wil eigenlijk niet op individuele namen ingaan, maar deed dat uiteindelijk toch. Hij zei dat Chong een ‘twijfelgeval’ is en dat Kluivert ‘heel duidelijk’ was: die mikt nog op Oranje. St. Jago ‘moet wedstrijden spelen met Willem II in de Keuken Kampioen Divisie’, Bazoer 'reageert niet' en Hansen is ‘pas 21’.

“Het is echt moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen. Van sommigen begrijp ik het. Als je 21 bent en je hebt alle jeugdelftallen van Oranje doorlopen”, verwees Advocaat naar Hansen. “Maar als je 24 à 25 bent, begrijp ik niet dat je nog denkt in het Nederlands elftal te kunnen komen. Dat ga ik niet tegen ze zeggen”, aldus Advocaat, die dat via het programma eigenlijk dus alsnog doet.

Lees meer: ‘Absolute topspeler’ maakt aanspraak op basisplaats onder Koeman bij Oranje

Wesley Sneijder verwacht geen spelers uit het genoemde rijtje nog bij Oranje. “Justin Kluivert misschien als rechtsbuiten, maar verder…”, antwoordde Wim Kieft. Advocaat: “Van Bazoer weet ik niet of hij interesse heeft, want hij heeft niet gereageerd.” Genee: “Heb je wel het goede nummer dan?”, grapte de presentator over de zesvoudig international van Oranje. “Het is toch gek dat hij niet reageert? Dat is een heel goede voetballer.”