Ronald Koeman reageert op ziekte van vrouw Bartina

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 18:29
10 jun. 2024, 12:13
Ronald Koeman reageert op het nieuws over de ziekte van Bartina Koeman
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman reageert op het nieuws over de ziekte van Bartina Koeman

Ronald Koeman heeft zondag gereageerd op de onthulling van zijn vrouw Bartina dat ze chronische borstkanker heeft. Bartina Koeman, 63 jaar, was onlangs openhartig over de terugkeer van haar ziekte tegenover De Telegraaf. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf aan dat het nieuws bij familie en andere naasten al geruime tijd bekend was.

"Dat is een interview van zes weken geleden. Dan komt het naar buiten. Binnen de familie en omgeving was het bekend. Het gaat goed, daarom zit ik hier”, benadrukte Koeman zondag, daags voor de oefeninterland tegen IJsland. "Voor haar en voor de kinderen is het moeilijk als je iemand dichtbij hebt die niet honderd procent gezond is.”

Artikel gaat verder onder video

Bartina Koeman lijdt aan chronische borstkanker

“We zijn er al lang mee bezig en dat gaat goed. Soms is het moeilijk. Voor mij is dit een mooie afleiding op de momenten dat je eraan denkt.” Bartina Koeman kreeg in 2010 voor het eerst kanker. Na een operatie, che­mo­the­ra­pieën en bestraling was de ziekte weg. In 2018 had Koeman metastasen: uitzaaiingen in de wervelkolom.

Lees ook: Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn in het diepste geheim getrouwd

Na nieuwe chemo's bleef de kanker tot vorig jaar weg. Het is nu chronisch, maar volgens de doktoren kan Koeman oud worden met de ziekte. “Dat geeft mij een fijn, positief gevoel”, vertelde Bartina Koeman in het interview met VROUW Magazine. “Ik maak me daar geen zorgen over. Een medicijn krijg ik totdat het niet meer aanslaat.”

Lees ook: Koeman raakt geïrriteerd na twee vragen: ‘Waarom heb je het alleen over hem?’

“En dan is er weer een volgend medicijn.” Bartina Koeman moet elke drie, vier weken naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam voor een behandeling. “Ik ben positief, ik voel me goed. Ik pluk de dag en geniet ontzettend van het leven. Ik doe alleen nog maar dingen waar ik heel veel plezier in heb. De rest skip ik allemaal. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. En niet om te gaan met mensen met verkeerde energie.”