Samenvatting: Nederland - Mexico

Jildert Jildert
07 okt. 2020, 22:58
07 okt. 2020, 22:58
© IMAGO

Frank de Boer heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach niet winnend kunnen afsluiten. Het oefenduel tegen Mexico eindigde in een 0-1 nederlaag. De Mexicanen verzilverden in de tweede helft een strafschop.

De Boer kwam met een verrassende opstelling op de proppen, waarin onder andere Tim Krul, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal in de basis mochten beginnen. Die verrassende elf konden in de eerste helft geen potten breken. Mexico kwam er gevaarlijker uit dan Oranje, dat eigenlijk geen enkele kans wist te creëren.

Na rust werd het niet veel beter aan Oranje-zijde, maar scoorde Mexico wel. Dat deed de ploeg vanuit een strafschop, veroorzaakt door Nathan Aké. Raúl Jiménez liet penalty-killer Krul kansloos.

Op jacht naar de gelijkmaker werd Nederland in de slotfase gevaarlijker. Dat drukte zich kort voor het einde van de reguliere speeltijd uit in een enorme kans voor invaller Luuk de Jong, die op de doelman kopte. Memphis schoot uit de rebound op de lat.

Zo bleef het bij 0-1, en werd het een teleurstellend debuut. Het Nederlands elftal moet zondag tegen Bosnië en Herzegovina laten zien dat het beter kan.

Lees meer over:

WK 2022