Samenvatting Nederland - Noord-Macedonië

Jildert Jildert
21 jun. 2021, 19:55
21 jun. 2021, 19:57
© IMAGO

Nederland heeft ook de laatste groepswedstrijd op het EK winnend afgesloten. In een goed gevulde Johan Cruijff Arena eindigde Nederland - Noord-Macedonië in 3-0. Bekijk hieronder de samenvatting.

Hoewel Oranje duidelijk heer en meester was in de ArenA, drongen de Macedoniërs ook aan. De al uitgeschakelde ploeg wilde zich duidelijk nog even laten zien, om het toernooi met opgeheven hoofd te verlaten. Er werden onder andere twee goals van Noord-Macedonië afgekeurd vanwege buitenspel. Nederland was soms slordig, waardoor de Macedoniërs er bij tijd en wijle gevaarlijk doorkwamen.

Toch bewees Oranje uiteindelijk zijn klasse door met vlot gecombineerde aanvallen uit te lopen naar een 3-0 score, met doelpunten van Memphis en twee keer Wijnaldum. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar ook in de afronding was Nederland onzorgvuldig. Het is nu afwachten wie de tegenstander wordt in de achtste finale, volgende week zondag in Boedapest. Check hieronder de doelpunten van Nederland - Noord-Macedonië!