Oranje plaatst zich op de valreep voor WK

Jildert Jildert
16 nov. 2021, 23:02
16 nov. 2021, 23:05
© IMAGO

Op de valreep is het toch gelukt: Nederland heeft zich in een zenuwslopende wedstrijd tegen Noorwegen geplaatst voor het WK 2022. Het werd uiteindelijk 2-0 in de Kuip, maar dat resultaat kwam lang niet zo gemakkelijk tot stand als die score doet vermoeden.

Het was namelijk billenknijpen in Rotterdam, waar beide ploegen eigenlijk te angstig waren om echt naar een doelpunt op zoek te gaan. Nederland was een aantal keer dichtbij, maar had het vizier niet helemaal op scherp staan. De Noren konden daar vrijwel niets tegenover zetten.

En zo leek de wedstrijd lang op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, wat ook plaatsing voor Oranje zou betekenen. Gelukkig kwam de verlossing al eerder: Arnaut Danjuma zag de vrijstaande Steven Bergwijn, die snoeihard binnenschoot.

Daarmee was de buit al zo goed als binnen, want op dat moment moest Noorwegen twee keer scoren. Toch kon Oranje het niet laten om aan alle illusies van de Noren een einde te maken. Na een heerlijke rush van Bergwijn gaf Depay het beslissende tikje: 2-0.

Zo is de missie van Louis van Gaal toch geslaagd, en mag hij zich opmaken voor zijn tweede WK als bondscoach. Dat wereldkampioenschap gaat in november van start in Qatar.

Lees meer over:

WK 2022