Nederland komt niet verder dan gelijkspel tegen Polen

Max Max
11 jun. 2022, 22:46
11 jun. 2022, 22:46
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft het thuisduel in de Nations League tegen Polen met 2-2 gelijkgespeeld. Na een 2-0 achterstand kwam Oranje in korte tijd terug in de wedstrijd. In de laatste minuten kreeg Oranje nog een penalty, maar die werd gemist door Depay.

Al na 18 minuten keek Oranje tegen een achterstand aan, toen Matty Cash de bal door de benen van Daley Blind achter doelman Mark Flekken schoot.

Oranje kwam daarna maar moeilijk door de defensie van de Polen heen. Frenkie de Jong werd goed vastgezet door Zielinski en daardoor kwamen de aanvallen maar moeilijk op gang. De ruststand was dan ook terecht 0-1, in het voordeel van de Polen dus.

In de tweede helft begon Oranje wat aanvallender en kwam er wat meer ruimte op het veld. Het waren echter de Polen die van deze ruimte wisten te profiteren door de 0-2 op het scorebord te zetten.

Daarna volgden enkele bizarre minuten, waarin Oranje in korte tijd de achterstand wist goed te maken. Kort achter elkaar maakte Davy Klaassen de 1-2 en Denzel Dumfries de 2-2.

Er volgden daarna nog wel de nodige kansen, maar het duurde tot de laatste minuten voordat er echt grote kansen kwamen. Vlak voor tijd kreeg Oranje alsnog een gigantische kans om alsnog de zege binnen te slepen, maar Memphis Depay miste een penalty, die hij kreeg na hands van één van de Polen.

Nog een minuut later kopte Depay nog bijna raak, maar de keeper van Polen wist knap te redden.