Nederland verslaat Wales na opnieuw bizarre slotfase

Max Max
14 jun. 2022, 22:38
14 jun. 2022, 22:53
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft het vierde duel in elf dagen met 3-2 gewonnen van Wales. In de Rotterdamse Kuip was Oranje te opnieuw te sterk voor de tegenstander in de Nations League, net als een week eerder in Cardiff het geval was. Opnieuw was er een bizarre slotfase voor nodig.

In een boeiende eerste helft was Oranje duidelijk sterker dan Wales. De spelers van de tegenstander leken wat vermoeid, wat niet gek is, aangezien zij zelfs vijf duels speelden in de afgelopen twee weken.

Al in de zeventiende minuut resulteerde het overwicht van Oranje in een verdiende voorsprong. Noa Lang maakte zijn eerste interlandgoal in het shirt van Oranje en zette Oranje daarmee op een 1-0 voorsprong.

Check hier de goal van Noa Lang tegen Wales:

Enkele minuten later kwam Oranje al op 2-0, door een doelpunt van aanvaller Cody Gakpo. De PSV-speler ronde netjes af na sterk doorkoppen van Vincent Janssen, die in de spits mocht starten van Van Gaal

Heel lang kon Oranje echter niet genieten van de ruime voorsprong, want uit het niets maakte Wales de aansluitingstreffer. Een foutje van Teze werd direct afgestraft door Brennan Johnson.

Ondanks dat Oranje de grip op de wedstrijd een beetje kwijtraakte werd met een 2-1 voorsprong de rust bereikt. Bondscoach Louis van Gaal was slechts deels tevreden over de eerste helft.

In de tweede helft ging Oranje op zoek naar de 3-1 en daar kreeg Oranje ook de nodige kansen voor. Het lukte echter niet om de voorsprong uit te breiden.

In de voorlaatste minuut leek het alsnog fout te gaan voor Oranje. Wales kreeg een strafschop voor een overtreding van Malacia. Gareth Bale verzilverde dit cadeautje en schoot de 2-2 op het scorebord.

Oranje ging echter net als een week eerder vol in de aanval en wie anders dan Memphis Depay maakte binnen een minuut de winnende 3-2 voor Oranje.

Daardoor staat Oranje na vier duels met tien punten bovenaan in de poule. In september volgen de duels met Polen (uit) en België (thuis).