Selectie Nederlands Elftal compleet nu deze speler ook is aangesloten

Jeen Grievink Jeen Grievink
10 okt. 2023, 15:16
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie eindelijk compleet richting het eerste EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk, dat aanstaande vrijdag op het programma staat. Denzel Dumfries heeft zich vandaag voor het eerst gemeld in Zeist, nadat hij de training van gisteren nog aan zich voorbij moest laten gaan.

De voorbereiding op de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Griekenland verliep alles behalve vlekkeloos voor Koeman. De 60-jarige oefenmeester wist op voorhand al dat hij te kampen had met enkele afwezigen, maar zag dit aantal in een rap tempo stijgen. Uiteindelijk meldde een voltallig elftal zich af voor de komende interlandperiode. Koeman riep enkele vervangers op, maar kon gisteren nog steeds niet met een volledig complete selectie aan de eerste training beginnen. Dit kwam door Dumfries, die vanwege privéomstandigheden pas later aan kon sluiten. Dat gebeurde vandaag.

Dumfries maakt Oranje-selectie eindelijk compleet

Dumfries liep vandaag voor het eerst het trainingscomplex in Zeist op en dat maakt dat Koeman nu eindelijk zijn selectie compleet heeft voor de zware wedstrijd tegen Frankrijk, aankomende vrijdag. Enkele dagen later, op maandag, staat de cruciale wedstrijd tegen Griekenland op het programma. De Grieken staan op de derde plaats achter Oranje in poule B met evenveel punten. Wel heeft Griekenland een wedstrijd meer gespeeld en dus kan Nederland maandag een grote klap uitdelen als het de zege weet binnen te hengelen.