Selfie met Memphis levert 13-jarige Amin stadionverbod op

Max Max
07 sep. 2021, 13:02
12 okt. 2021, 13:53
© IMAGO

Even waande de 13-jarige Amin zich in de zevende hemel afgelopen dagen. Hij rende afgelopen zaterdag in het Philips Stadion met opvallend gemak het veld op en maakte een selfie met Memphis Depay, die besloot even te poseren 'omdat de jongen nu toch al op het veld stond'. Hij duwde Amin daarna weer naar de zijkant en het duel kon afgemaakt worden.

Een dag later sloot Amin met zijn ouders zelfs aan bij verschillende talkshows en kende hij dus even landelijke roem. Van de roze wolk is de jongen inmiddels afgeworpen. Via zijn ouders hoorde hij namelijk dat hij een stadionverbod van vijf jaar krijgt voor zijn actie. Daarnaast moet hij €100,- boete betalen, een bedrag dat dankzij zijn leeftijd een stuk lager ligt dan de normale boete van €450,-. Het stadionverbod kan, omdat het de eerste keer is dat hij het deed, verlaagd worden naar 15 maanden mket 45 maanden voorwaardelijk.

De KNVB reageerde in een statement: "Het veld betreden is tijdens en rondom een wedstrijd voor jong en oud verboden. Dat is niet voor niets, veldbetreding door fans kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties zorgen. Het mag dus ook niet als je geen kwaad in de zin hebt, zoals gelukkig zaterdag het geval bleek.”

"Niet alleen kunnen de stewards op dat moment niet iemands intenties beoordelen, zo’n actie zet ook anderen aan om het veld op te komen. Dit gebeurde vervolgens ook bij deze wedstrijd, zeker vijftien personen volgden zijn voorbeeld. Om dit tegen te gaan, zijn er internationaal regels opgesteld voor bonden, clubs en bezoekers.”

Er waren na afloop van de wedstrijd nog meer mensen die het veld betraden. Zij wisten echter geen spelers te bereiken door ingrijpen van de stewards. Ook zij hebben allen een boete en stadionverbod gekregen.

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay Montenegro