Stopt Van Dijk bij Oranje? ‘Geen flauw idee hoe mijn toekomst eruitziet’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jul. 2024, 13:28
12 jul. 2024, 13:49
Virgil van Dijk, Nederlands elftal, Oranje, Nederland - Engeland
© IMAGO - Virgil van Dijk, verdediger en aanvoerder van het Nederlands elftal

Virgil van Dijk gaat in de zomer nadenken over zijn carrière bij het Nederlands elftal. Woensdagavond werd Oranje in de halve finale van het EK door Engeland uitgeschakeld (1-2). De aanvoerder van Nederland, die tijdens het toernooi 33 is geworden, gaat de komende tijd alles rustig reflecteren.

“Ik heb geen flauw idee hoe mijn toekomst bij Oranje eruit gaat zien”, zei Van Dijk na afloop van de halve finale in de mixed zone. “Het wordt een zomer van reflecteren. Ik ga goed nadenken wat ik wil qua club en nationaal niveau. Dan gaan we er weer voor. Het is een heel lang seizoen geweest, waar heel veel emotionele energie in is gestoken”, zo wordt de aanvoerder geciteerd door Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Stopt Virgil van Dijk als international bij Oranje?

Van Dijk benadrukte dat hij nog steeds veel vertrouwen in Oranje heeft. “Het is een geweldig team in mijn ogen. Een uitstekende trainer. Dus we moeten er vertrouwen in houden en positief naar de toekomst kijken. Nu mag iedereen rouwen en teleurgesteld zijn. Als je de goal in de laatste seconde tegen krijgt, is dat klote. Wat overheerst is de teleurstelling. Je droom spat uiteen. Dat is heel emotioneel”, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Oranjespeler negeert pers na EK-uitschakeling: 'Hij moet snel volwassen worden'

De halve finale op het EK in Duitsland komt voor Van Dijk in het rijtje met pijnlijkste nederlagen. “De Champions League-finale die ik ooit verloren heb, was ook heel zwaar. Maar dit na zo’n seizoen waarin van alles is gebeurd en dit toernooi waar van alles en nog wat is gebeurd, voor ons als team, maar ook voor mezelf, wat ik over me heen heb gekregen, dan doet het pijn. Ik steek alle energie erin om te winnen en dan wordt het emotioneel op het einde omdat het toernooi voorbij is.”

Lees ook: Driessen kiest andere speler dan Gakpo als ‘Nederlands beste man op het EK'

Op het EK stond Van Dijk alle wedstrijden negentig minuten in het veld. Tot dusver speelde de verdediger 74 interlands, waarin hij 9 keer scoorde. Bij Liverpool loopt zijn contract nog één jaar door en in Engeland is hij al in verband gebracht met een avontuur in Saoedi-Arabië. Bij The Reds krijgt de verdediger met Arne Slot, de opvolger van Jürgen Klopp, een nieuwe hoofdtrainer.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Virgil van Dijk