Driessen kiest andere speler dan Gakpo als ‘Nederlands beste man op het EK'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jul. 2024, 12:04
12 jul. 2024, 13:49
Nederlands elftal, Bart Verbruggen, Nederland - Engeland
© IMAGO - Het Nederlands elftal heeft de halve finale van het EK verloren van Engeland (1-2)

Voor Valentijn Driessen was Bart Verbruggen ‘Nederlands beste man op het EK’. Hij verkiest de doelman van het Nederlands elftal boven Cody Gakpo, in Duitsland goed voor drie doelpunten en een assist. Oranje werd woensdagavond in de halve finale uitgeschakeld door Engeland (1-2).

In het duel met Engeland kon Verbruggen niet voorkomen dat de Engelsen tweemaal scoorden. "Zelfs Nederlands beste man op het EK, doelman Verbruggen, moest het antwoord schuldig blijven bij de doelpunten van Harry Kane en Ollie Watkins", schrijft Driessen in zijn analyse in De Telegraaf. Desondanks is de journalist erg tevreden over de keeper van Oranje.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen ziet Bart Verbruggen als de beste Oranjespeler op het EK

Na de groepsduels met Polen (1-2 winst) en Frankrijk (0-0) was Driessen nog een stuk minder positief over Verbruggen. "Ja, hij houdt er een uit. Dus voor één redding moet je naar de top van Europa", reageerde hij op Pim Sedee in de podcast Kick-Off: Oranje. De presentator vroeg of Verbruggen een stap naar een Europese topclub kon maken.

Lees ook: Oranjespeler negeert pers na EK-uitschakeling: 'Hij moet snel volwassen worden'

Verbruggen stond alle EK-duels van Oranje (zes) onder de lat in Duitsland. In totaal moest de doelman zeven keer vissen en had hij twee clean sheets. Met enkele ingrepen behoedde hij Nederland meermaals voor pijnlijke tegendoelpunten. Zo had hij een belangrijke redding in de slotfase van de kwartfinale tegen Turkije (2-1 winst).

Lees ook: Jamie Carragher licht één speler uit die 'het verschil' maakte voor Nederland

Verbruggen blijft zelf nuchter onder alle lof die hij krijgt. “Op dit moment heerst natuurlijk teleurstelling en ontgoocheling”, zei hij woensdagavond tegenover Voetbal International. "We gaan nu allemaal op vakantie en onze rust pakken. Zodra de teleurstelling is gaan liggen, denk ik dat we zowel individueel als collectief kunnen terugkijken op twee supermooie maanden. Een supermooi EK. Dit is vanaf nu onze benchmark, onze lat. Vanaf daar gaan we weer proberen beter en beter te worden. Dan kunnen we het op volgende eindtoernooien tot een beter einde brengen."

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.2%

65.8%

2852 stemmen