Teun Koopmeiners plaatst eerste reactie na horen van het slechtst denkbare nieuws

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 jun. 2024, 18:57
11 jun. 2024, 19:00
Teun Koopmeiners betreurt het missen van het EK met Oranje
© IMAGO/Instagram - Teun Koopmeiners betreurt het missen van het EK met Oranje

Teun Koopmeiners heeft dinsdagavond voor het eerst gereageerd op het missen van het EK in Duitsland met het Nederlands elftal. De middenvelder van Atalanta haakte maandag in de warming-up van de oefeninterland tegen IJsland (4-0) geblesseerd af. Nader onderzoek wees dinsdag uit dat Koopmeiners het toernooi op zijn buik kan schrijven.

"Wat een prachtige maand had moeten worden is helaas veranderd in een nachtmerrie", treurt Koopmeiners op Instagram. "Met enorm veel teleurstelling en verdriet heb ik de uitslag van de testen en scans vernomen. Helaas hebben die geconstateerd dat er geen mogelijkheid is om deel te nemen aan het EK 2024."

Teun Koopmeiners mist EK in Duitsland met Nederlands elftal

"Spelen voor het Nederlands elftal, op een eindtoernooi en met dit geweldige team zou een grote eer zijn geweest. Vanaf nu zal ik net als de rest van de Oranje fans het team aanmoedigen en steunen op weg naar een geweldig toernooi! Vlammen boys!!", geeft de middenvelder ondanks de tegenslag mee aan de spelers van Oranje.

Maandag werd al duidelijk dat Frenkie de Jong het EK mist vanwege een enkelblessure. Koeman heeft Ian Maatsen opgeroepen als vervanger van de middenvelder van Barcelona, maar kiest ervoor om géén vervanger van Koopmeiners op te roepen. Dat betekent dat Oranje met 25 spelers aan het EK gaat deelnemen, tenzij de bondscoach zich uiterlijk zaterdagavond bedenkt. Nederland speelt zondag tegen Polen.

Lees ook: Memphis Depay zorgt dinsdag voor grote hysterie in Nederland

Koeman heeft nu op het EK nog de beschikking over zes middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) en Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq). Hij zag eerder, naast De Jong en Koopmeiners, ook Marten de Roon, Quinten Timber en Mats Wieffer afhaken voor het eindtoernooi. Het vijftal is samen goed voor liefst 127 interlands.

Lees meer over:

Teun Koopmeiners Oranje EK2024