UEFA verbiedt trainingsmasker Mbappé voor wedstrijd tegen Nederland

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
20 jun. 2024, 21:08
21 jun. 2024, 09:27
Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé
© FS1 - Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé

Kylian Mbappé verscheen donderdagavond voor het eerst met een speciaal masker op het trainingsveld van het nationale elftal van Frankrijk. Toch zal de aanvaller het masker niet dragen tijdens wedstrijden op het EK in Duitsland, daar het namelijk niet in lijn is met de reglementen van de Europese voetbalbond UEFA.

Op de avond voorafgaand aan de EK-clash met Nederland verscheen Mbappé met een masker in de kleuren van de Franse vlag. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat een masker wel gedragen mag worden in wedstrijdverband, maar dat het wel maximaal uit één kleur mag bestaan. Het is niet bekend of Mbappé ook een masker met slechts een kleur op maat heeft laten maken.

Artikel gaat verder onder video

Mbappé brak maandag zijn neus in de openingswedstrijd tegen Oostenrijk (0-1), waardoor zijn deelname aan de tweede groepswedstrijd op losse schroeven staat. Voorafgaand aan de training op donderdag gaf bondscoach Didier Deschamps aan goede hoop te hebben dat de sterspeler meedoet tegen Nederland.

Lees ook: Koeman laat zich niet verleiden: ‘Jullie zien morgen wat hij zal zijn’

Op de beelden was te zien dat Mbappé nog niet helemaal gewend is aan het masker. De aanvaller was tijdens de training continu bezig om het masker goed op zijn gezicht te zetten. Het is niet bekend wanneer Frankrijk een beslissing gaat nemen wat betreft de inzetbaarheid van Mbappé tegen Nederland, vrijdag vanaf 21.00 uur, maar het lijkt een lastminutebesluit te gaan worden.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024