'Ongewoon en bijna vreemd' uitshirt van Oranje op EK lekt uit

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 jan. 2024, 13:34
23 feb. 2024, 10:36
© IMAGO

Het uitshirt van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland is uitgelekt. Footy Headlines, dat een goede reputatie heeft als het aankomt op uitgelekte shirts, schrijft dat de selectie van bondscoach Ronald Koeman gaat spelen in een blauw shirt met oranje, turquoise en witte accenten.

Footy Headlines steekt zijn verbazing over het ontwerp van het mogelijke uitshirt niet onder stoelen of banken: “Een ongewoon en bijna vreemd ontwerp’. Uit de foto’s blijkt dat het shirt voornamelijk marineblauw kleurt, met dus als secundaire kleuren oranje, turquoise en wit. “Dit is vergelijkbaar met het kleurenpalet van het Nederlandse thuistenue, maar uiteraard in een andere volgorde.”

Uitshirt van Oranje voor EK in Duitsland lekt uit

Het shirt heeft een V-hals. Het broekje en de sokken zijn marineblauw. Wat verder opvalt is dat het logo van de KNVB op de borst turquoise en blauw is. De verwachting is dat de KNVB en Nike het nieuwe uittenue voor het eindtoernooi in maart of april lanceren.

© IMAGO

Het Nederlands elftal neemt het in de groepsfase van het EK in Duitsland op tegen Frankrijk, Oostenrijk en een van de winnaars uit de play-offs. De derde tegenstander wordt Polen, Wales, Finland of Estland. Het Nederlands elftal start het toernooi op 16 juni met de wedstrijd tegen een van deze vier landen. Vijf dagen later volgt de kraker tegen Frankrijk, waarna de groepsfase op 25 juni wordt afgesloten tegen Oostenrijk.