Uitspraken Koeman vallen absoluut niet lekker bij Probierz

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 20:11
12 jun. 2024, 20:32
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© OnsOranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Uitspraken van Ronald Koeman over Robert Lewandowski zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Michal Probierz. Tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal vertelde de bondscoach van Oranje dat hij niet zeker wist of alle berichten over het blessureleed van de spits van Polen waar zijn. Lewandowski zal in principe zondag ontbreken in de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland.

Lewandowski liep maandag een spierblessure op in de oefeninterland tegen Turkije (2-1 winst). Die blessure leek aanvankelijk mee te vallen, maar Polen kwam dinsdag uiteindelijk met slecht nieuws. “Robert speelt komende zondag zeker niet”, bevestigde Probierz woensdagmiddag op een persconferentie. “We doen er alles aan zodat Robert in de tweede groepswedstrijd, tegen Oostenrijk, kan spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Bondscoach Polen zet vraagtekens bij Ronald Koeman

“Ik heb het gehoord, maar ik weet niet of het allemaal waar is. Ik heb altijd twijfels. We zien het zondag wel”, zei Koeman woensdagochtend op een persconferentie. Probierz begrijpt weinig van de uitlatingen van Koeman. “Het is moeilijk voor mij om te zeggen wat er eigenlijk in zijn hoofd omgaat. Ik ken hem niet persoonlijk, alleen van het veld. Daar is het een fenomeen met een geweldige trap geweest.”

Lees ook: De Telegraaf deelt uitslag van MRI-scan Brian Brobbey

“Voor de rest? Robert zal zeker niet spelen. En als Koeman dat niet gelooft, moet hij misschien eens naar Barcelona bellen. Het valt niet te ontkennen dat Robert een zeer belangrijk onderdeel en een van de beste spelers ter wereld is, maar hij is er niet bij. Als wij zoiets officieel melden, is dat om twijfels bij ons publiek weg te nemen.”

Lees ook: Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

Daar blijven de uithalen van Probierz richting het Nederlandse kamp niet bij. “Koeman heeft misschien enorme kennis van blessures. Ik niet en ik heb gewoon vertrouwen in onze medische staf. Er is een citaat: ‘Vertel de waarheid en mensen denken dat je liegt.’ Dat is hier van toepassing, er is een verhaal van gemaakt.”

Polen neemt zonder Arek Milik deel aan het EK. De ex-speler van Ajax liep vrijdag een blessure op tijdens het oefenduel met Oekraïne. Karol Swiderski en Pawel Dawidowicz zijn ook niet ongeschonden uit het oefenduel met Turkije gekomen. Volgens de medische staf van Polen is het onduidelijk of ze tegen Nederland kunnen spelen.

Lees meer over:

Ronald Koeman Oranje