Oranje hoeft tegen Polen geen rekening te houden met Lewandowski

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jun. 2024, 14:50
12 jun. 2024, 14:08
Robert Lewandowski, aanvaller van Barcelona en het nationale elftal van Polen
© IMAGO - Robert Lewandowski, aanvaller van Barcelona en het nationale elftal van Polen

Robert Lewandowski mist de groepswedstrijd tegen Nederland op het EK in Duitsland. De Poolse spits van Barcelona viel maandagavond vroegtijdig uit in de vriendschappelijke interland met Turkije (2-1 zege). Volgens het medische rapport van de Poolse voetbalbond heeft de aanvaller een spierblessure in zijn bovenbeen heeft opgelopen.

Lewandowski viel maandagavond na een halfuur spelen uit. Bondscoach Michal Probierz gaf na afloop aan dat hij geen problemen te verwachtte. De aanvaller blijkt echter toch meer last te hebben dan gedacht en heeft een spiertje in zijn bovenbeen gescheurd. "We doen er alles aan zodat Robert in de tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk, kan spelen", zegt teamarts Jacek Jaroszewski via X. De Polen spelen op 21 juni tegen de Oostenrijkers.

Artikel gaat verder onder video

Robert Lewandowski mist groepsduel met Nederland op EK

Na twaalf minuten had Lewandowski in het duel tegen Turkije nog de assist gegeven bij de openingstreffer van Karol Swiderski. De vervanger van de eerder al geblesseerd geraakte Arek Milik raakte bij het juichen zelf ook geblesseerd aan zijn enkel. Voor hem was er echter goed nieuws te melden dinsdag. Naar verwachting keert hij binnen vier dagen terug op de groepstraining. Hetzelfde geldt voor Pawel Dawidowicz, die ook geblesseerd het veld verliet tegen de Turken.

Lees ook: Maatsen was tweede keus Koeman: Oranje met 25 man naar EK

Lewandowski speelde tot dusver honderdvijftig interlands voor Polen. Daarin was de spits 82 keer trefzeker en gaf hij 33 assists. Bij Barcelona speelde hij afgelopen seizoen 49 officiële duels. Daarin was hij goed 26 doelpunten en was hij 9 keer de aangever.

Lees ook: Memphis Depay zorgt dinsdag voor grote hysterie in Nederland

Milik liep vrijdag in de vriendschappelijke interland met Oekraïne (3-1 winst) een zware knieblessure op. De voormalig spits van Ajax mist daardoor, net als in 2021, het Europees kampioenschap. Achter spits Kacper Urbanski staat nog een groot vraagteken. Hij gaat wel mee naar Duitsland, maar herstelt nog van een enkelblessure.