De Telegraaf deelt uitslag van MRI-scan Brian Brobbey

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 17:50
13 jun. 2024, 06:57
Nederlands elftal, Matthijs de Ligt, Brian Brobbey
© IMAGO - Nederlands elftal-spelers Matthijs de Ligt (links) en Brian Brobbey

Brian Brobbey heeft geen ernstige blessure opgelopen, zo meldt De Telegraaf. De spits van Ajax stapte woensdagmiddag met een stijve hamstring voortijdig het veld af en de KNVB liet vervolgens uit voorzorg een MRI-scan maken.

Met begeleiders van het Nederlands elftal verliet Brobbey de training van Oranje. Om schade aan zijn hamstring volledig uit te sluiten, liet de medische staf van Nederland een MRI-scan maken. Daaruit bleek dat de aanvaller geen ernstige schade heeft opgelopen. Hij kampt 'slechts' met een stijve hamstring.

Brian Brobbey heeft geen ernstige blessure

Tijdens de openbare training van het Nederlands elftal kwamen Brobbey en Matthijs de Ligt op een gegeven moment hard in aanraking met elkaar. Beide spelers kampten daarna met last. De verdediger van Bayern München liep hinkelend weg en de Ajax-spits leek pijn aan zijn voet te hebben. Vervolgens voelde hij ook enkele keren aan zijn hamstring en ging hij voortijdig naar binnen.

Lees ook: Slecht nieuws dreigt voor Oranje: speler verlaat trainingsveld

In de oefeninterland met Canada (4-0), vorige week donderdag, speelde Brobbey 62 minuten. Daarna werd hij door bondscoach Ronald Koeman vervangen door Wout Weghorst. Tegen IJsland (4-0) bleef de spits het hele duel op de bank. Tot dusver speelde Brobbey twee interlands voor Oranje en scoorde hij nog niet. Bij Ajax was hij het afgelopen seizoen wel op dreef. In 43 officiële wedstrijden maakte hij 22 doelpunten en was hij twaalfmaal de aangever.

Lees ook: Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Voor Koeman is het positieve nieuws over Brobbey een flinke opluchting. Na Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zou hij namelijk alweer de derde afvaller van de afgelopen dagen zijn. De middenvelder van Barcelona kampte al langer met een blessure, terwijl de middenvelder van Atalanta maandag tijdens de warming-up, voorafgaand aan de vriendschappelijke duel met IJsland (4-0), geblesseerd raakte zijn lies.