Van Dijk: 'Er zat meer in'

Max Max
15 okt. 2020, 09:36
15 okt. 2020, 09:38
© IMAGO

Oranje speelde gisteravond in Bergamo met 1-1 gelijk tegen Italië. Een prima resultaat na een vrij aardige wedstrijd van Nederlandse kant. Aanvoerder Virgil van Dijk was dan ook tevreden met het spel van Oranje.

"We hebben het goed gedaan en hard gewerkt", reageert aanvoerder Virgil van Dijk na de wedstrijd. "Bij vlagen hebben we het goed gedaan, maar we hadden in de tweede helft meer uit de counter moeten halen. We hebben een hoop kansen gecreëerd tegen een fantastisch team. Er had wel meer ingezeten..."

Oranje startte in een 1-5-3-2 opstelling, die volgens Van Dijk uitstekend uitpakte: "De trainer heeft dat goed aangepakt. Alle credits naar hem daarvoor. We hebben daar ook goed op getraind."

"We wisten dat we het anders moesten doen dan in de eerste wedstrijd. We wilden een resultaat halen en een gelijkspel hier vind ik een goede prestatie om verder te bouwen in de volgende periode", aldus Van Dijk.

Ook De Jong zag een goed Oranje

Ook Frenkie de Jong was te spreken over het goede spel van Oranje: "We hadden een goed plan. Voor hen was het nu veel moeilijker om er doorheen te spelen ten opzichte van de vorige wedstrijd."

"We hadden het beter voor elkaar en er had zeker meer ingezeten. Eigenlijk hadden we hier moeten winnen en dat is zonde", aldus de Jong. "Maar we hebben vandaag laten zien dat we een goed team zijn."