Van Gaal blijft kritisch: 'België was beter'

Max Max
26 sep. 2022, 12:37
26 sep. 2022, 12:38
© IMAGO

Met een zege op België sloot Oranje een uiterst succesvolle poulefase van de Nations League af. Dankzij de zege op de Belgen eindigde het Nederlands elftal op 16 punten uit zes duels.

Toch was bondscoach Louis van Gaal na afloop van het duel met België tegenover de NOS ook kritisch op zijn ploeg: 'We hebben slecht gespeeld. In balbezit waren we niet goed, bij balbezit van de tegenstander waren we wel goed.'

Het was mede aan Marten de Roon te danken dat Oranje de nul hield. "Hij was een van onze betere spelers. Eigenlijk waren we negentig minuten de onderliggende partij, maar hielden we toch de discipline. We hadden net als tegen Polen veel balverlies in de eerste helft. We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld."

Oranje krijgt het echter wel voor elkaar dat het moeilijk is om van het team te winnen: "Als wij minder zijn dan de tegenstander, kunnen we wel heel compact spelen. Dat is de kracht van dit Nederlands elftal. België had een hogere balsnelheid, daar hadden wij moeite mee. In de tweede helft hebben we de druk wat opgevoerd via de linkerkant, maar zij waren beter. Uiteindelijk hebben wij wel de beste kansen gehad. Bergwijn had er drie moeten maken."