Van Gaal over debutant Lang: 'Dat is toch ongelooflijk'

Max Max
09 okt. 2021, 11:25
11 okt. 2021, 22:49
© IMAGO

Noa Lang mocht zich deze week voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal melden en zag zijn arbeid van afgelopen week beloond worden met zijn debuut tegen Letland. Het lukte de buitenspeler niet om zijn stempel te drukken, maar hij was blij met zijn debuut en het bijbehorende haasje.

Er was wel gezonde spanning voor Lang: "Natuurlijk, het is je debuut, Maar voor mij was het gewoon een wedstrijd. De ruimtes zijn klein. Dan weet ik van mezelf dat ik een speler ben die je kunt brengen in dit soort wedstrijden. Ik was bij drie kansen betrokken. Jammer dat het geen doelpunt opleverde. Ik sta niet zo vaak op rechts, maar ik ben daardoor niet minder blij met mijn debuut.”

Hij vormde een rechterkant met Denzel Dumfries, die vaak opkomt: "Ik doe alles op intuïtie en hoef niet per se op iets te trainen. Ik ben iemand die aanvoelt wat nodig is. Ik denk dat het wel oké is gegaan, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Het is altijd lastig in zo'n wedstrijd, het veld hielp ook niet mee, maar een droom is een droom. Of dat nu hier is of in een volle Johan Cruijff Arena, maar ik ben gelukkig heel blij."

Van Gaal over zijn debutant

Lang viel is als rechtsbuiten, maar wisselde al binnen vijf minuten van kant met Cody Gakpo, die op links stond. "Dat is toch ook ongelooflijk?”, zei Van Gaal daarop lachend. "Ik heb dat direct gecorrigeerd, want dat was niet de bedoeling. Ik wilde hem op rechts zien.”

Van Gaal was echter tevreden over de inbreng van de debutant: "Ik denk dat hij gedaan heeft wat hij kon. Ik was tevreden met hem. Hij had wel lef, moet ik zeggen."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal Noa Lang