Verhoog de spanning bij het kijken naar voetbal

Max Max
01 jul. 2022, 12:52
01 jul. 2022, 12:52
© IMAGO

Ben jij ook altijd gespannen als je kijkt naar een voetbalwedstrijd? Je ziet de spelminuten voorbij gaan en er is een kans….Je voelt de spanning in je lijf toenemen. Komt het aan op strafschoppen dan wordt het helemaal spannend. Sommige mensen durven op dat soort momenten niet eens te kijken. De spanning en sensatie die je voelt bij het kijken naar een wedstrijd is geweldig. De spelbeleving wordt nog groter bij het afsluiten van online weddenschappen.

Waarom vinden we competitie en strijd zo leuk?

Het spannende gevoel van een wedstrijd heb je niet alleen als je zelf voetbalt of een andere sport beoefent. Dat gevoel krijg je ook als je naar een wedstrijd van je favoriete club of het Nederlands elftal kijkt. Als je samen met een groep vrienden naar een wedstrijd kijkt, ervaar je bovendien een gevoel van saamhorigheid. Het klinkt vreemd, maar de spanning die je voelt bij het kijken naar een wedstrijd helpt je juist te ontspannen. De emoties die je tijdens een drukke week hebt opgebouwd raak je op die manier kwijt.

Voordelen voor je gezondheid

Sport kijken is niet alleen leuk en spannend. Het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het kijken naar sport stimuleert je om ook zelf te gaan sporten. Mensen die regelmatig samen met vrienden naar sport kijken, leven langer. Een sterk sociaal netwerk helpt je bij het omgaan met stress zodat de kans op psychische en lichamelijke klachten afneemt.

Meer spanning door het afsluiten van weddenschappen

Het kijken naar een sportwedstrijd is vaak al spannend genoeg. Wil je toch nog wat aan die spanning toevoegen? Door onderling te wedden met vrienden of online weddenschappen af te sluiten vergroot je de spanning. Er staat tenslotte ook geld op het spel!

Lees meer over:

Zijlijn