Verweij deelt vervelende update over Brobbey bij Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 jun. 2024, 12:20
15 jun. 2024, 10:29
Brian Brobbey, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay op de training van het Nederlands elftal.
© IMAGO - Brian Brobbey, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay op de training van het Nederlands elftal.

Mike Verweij verwacht dat Brian Brobbey de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen op het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan. De aanvaller van Ajax kreeg woensdag last van zijn hamstrings. Uit onderzoek is geen serieuze schade naar voren gekomen, maar volgens Verweij houden de hamstrings van Brobbey wel vocht vast. De verslaggever denkt niet dat de spits naar huis wordt gestuurd.

“Er is donderdag een scan gemaakt en er is wéér onderzoek geweest naar de hamstrings. Geen grote schade, maar wél vocht”, zo vertelt de journalist vrijdag in de podcast Kick-off EURO 2024 van De Telegraaf. Op beelden was te zien dat Brobbey donderdag niet meetrainde met de groep en in het spelershotel een individueel programma afwerkte.

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey blijft vraagteken bij Nederlands elftal

Dat de hamstrings van Brobbey vocht vasthouden, wil volgens Verweij zeggen dat er wel degelijk iets aan de hand is. “Dat houdt toch in dat er iets is gebeurd in de hamstrings. Ik denk dat hij de eerste wedstrijd niet gaat halen. Maar het is niet dusdanig, in ieder geval vooralsnog niet dusdanig dat hij naar huis wordt gestuurd.”

Lees ook: Oranje gaat viraal met EK-teaser: duizenden likes in een uur tijd

Brobbey mocht zich na een persoonlijk goed seizoen bij Ajax melden bij het Nederlands elftal ter voorbereiding op het EK in Duitsland. De spits had tot de eerste oefeninterland tegen Canada weliswaar pas een half uur het shirt van het ‘grote’ Oranje gedragen, maar is door bondscoach Ronald Koeman desondanks opgenomen in de definitieve selectie voor het eindtoernooi. Hij deed een uur mee tegen Canada en speelde niet tegen IJsland.

Lees ook: Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

Of Brobbey ook daadwerkelijk een rol kan gaan spelen, is nog maar de vraag en dat is ook deels de reden dat Joshua Zirkzee alsnog bij de selectie is gehaald. Oranje speelt komende zondag zijn eerste groepswedstrijd op het EK. Vijf dagen later wacht de kraker tegen Frankrijk. De formatie van Koeman sluit de groepsfase op dinsdag 25 juni af tegen Oostenrijk.

“Ik gleed uit”, legde Brobbey eerder uit aan De Telegraaf over het schrikmoment op de woensdagtraining. “De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed.” De blessure zit de aanvaller flink dwars. “Die zit wel in mijn hoofd, ja”, erkende hij.