Vincent Janssen gaat eerst trouwen en meldt zich dan bij Oranje

Max Max
02 jun. 2022, 21:23
02 jun. 2022, 21:25
© IMAGO

Het was een grote verrassing dat hij bij de voorselectie van Oranje zat en uiteraard helemaal dat hij bij de definitieve selectie zat. Vincent Janssen had er totaal niet op gerekend en daarom ook zijn huwelijk gepland op de datum dat Oranje middenin de interlandperiode zit.

Toch haalde Van Gaal spits Janssen bij de selectie, op aanraden van zijn assistent Danny Blind: "Blind heeft hem vroeger een tijd geselecteerd en toen heeft Janssen heel veel gescoord. Doordat Malen nu geblesseerd is, is er plaats vrij voor een nieuwe spits. Dus ik ben ook zelf naar hem gaan kijken, toen scoorde hij toevallig 2-3 wedstrijden achter elkaar. Maar of hij hier een succes gaat worden, dat weet ik niet. Het wordt iedere keer weer afwachten of ze leveren.”

Ook ging Van Gaal nog even in op de bruiloft van Janssen, die daardoor de eerste wedstrijd tegen België mist. "Ik vind dat hij mag trouwen. Ik vind ook dat hij de huwelijksnacht mag doorbrengen met zijn nieuwe vrouw. Daarna moet hij op 7 juni naar ons komen.”

Janssen vroeg zijn bijna-vrouw vorig jaar ten huwelijk, de mooiste 'ja' die hij ooit hoorde, gaf hij destijds aan op zijn Instagram.

'Zijn bruiloft gaat zeker door'

Na het bekend worden van de voorselectie waarin Vincent Janssen zat reageerde zijn moeder tegenover de Telegraaf al op het bericht. Zij gaf daarbij al aan dat de bruiloft zeker niet zou wijken: 'Zijn bruiloft gaat zeker door. Hij is al een jaar bezig om dat allemaal goed te organiseren', laat zijn moeder en voormalig topzwemster Annemarie Verstappen weten aan De Telegraaf. 'Hij vond het wel een enorme verrassing dat hij weer voor Oranje is geselecteerd. Maar het is nog maar de voorselectie, dus er is nog geen reden om je al ergens druk over te maken.'

Nu zit hij dus definitief bij de selectie, maar gaat zijn bruiloft inderdaad 'gewoon' door aanstaande zaterdag 4 juni in de Verenigde Staten, waar zijn trouwdag op de planning staat.

Janssen speelt momenteel bij het Mexicaanse Monterrey.

Lees meer over:

Zijlijn Vincent Janssen