Virgil van Dijk neemt het op voor bekritiseerde Oranje-ploeggenoot

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 jun. 2024, 15:25
24 jun. 2024, 09:30
Virgil van Dijk, Oranje, Nederlands elftal
© Talpa - Virgil van Dijk, verdediger en aanvoerder van het Nederlands elftal

Virgil van Dijk heeft het opgenomen voor Xavi Simons, zijn ploeggenoot bij het Nederlands elftal. De aanvaller annex middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk bij RB Leipzig, maar kreeg kritiek na zijn optredens tegen Polen (1-2 winst) en Frankrijk (0-0). De aanvoerder houdt echter vertrouwen in de kwaliteiten van de talentvolle international.

Volgens Van Dijk wordt er niet te veel verlangd van Simons. "Ik denk dat het iets van deze tijd is, waarbij het verwachtingspatroon gewoon heel hoog is. Dat is iets waar hij mee moet leren omgaan, het is nu eenmaal zo", vertelt de aanvoerder van Oranje zondagmiddag tegenover Noa Vahle van Vandaag Inside Oranje.

Virgil van Dijk houdt vertrouwen in Xavi Simons

Van Dijk denkt nog steeds dat Simons op termijn van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal. "Ik heb alle vertrouwen, het is een geweldig talent. Hij wil hard werken en beter worden. En moeilijke momenten in zijn carrière zullen hem alleen maar sterker maken, uiteindelijk. Dat is het allerbelangrijkste."

Lees ook: Max Verstappen zat scheldend voor de televisie: 'Hij raakt de bal niet eens!'

Simons moet zich volgens Van Dijk ook niet te veel aantrekken van wat er over hem wordt gezegd en geschreven. "Iedereen heeft zijn eigen mening, op verschillende platformen worden die naar buiten gebracht. Dan kan het iets groter worden dan het uiteindelijk misschien wel moet zijn. Het hoort er nu eenmaal bij en ik denk dat hij dat ook wel beseft. Maar het is niet altijd even makkelijk om daarmee om te gaan", besluit de captain.