Waarom heeft het Nederlands elftal zo weinig prijzen gepakt?

Max Max
18 okt. 2022, 07:12
18 okt. 2022, 09:12
© IMAGO

Het Nederlands elftal heeft in de laatste honderd jaar veel gepresteerd op het wereldtoneel. Het wordt wereldwijd dan ook gezien als één van de beste teams ter wereld. Toch heeft het Nederlandse elftal niet heel veel prijzen kunnen pakken, terwijl het wel aantrekkelijk is om ze te zien spelen. Maar hoe zou het dan kunnen dat we relatief weinig prijzen hebben gepakt als Nederlands elftal? In dit artikel gaan we dat proberen te analyseren. Uiteraard is dit slechts een subjectieve analyse en misschien kijk jij er anders tegenaan. In dat geval kan het artikel een goede aanleiding voor een discussie zijn!

De Nederlandse mentaliteit werkt soms tegen

Nederlanders hebben niet altijd de meest positieve mentaliteit. We staan bekend als harde werkers, maar tegelijkertijd ook als mensen die veel klagen. Ook kunnen we volgens andere culturen slecht omgaan met tegenslag. Dit zie je ook wel een beetje terug bij het Nederlandse elftal. Een tegendoelpunt zorgt gelijk voor gefrustreerde gezichten en soms wordt de moed dan al opgegeven. Uiteraard geldt dit niet voor elke generatie, maar die mentaliteit is wel veelzeggend. De Duitse mentaliteit is grappig genoeg tegenovergesteld aan ze onze. Ze gaan goed om met tegenslagen en een Duitse overwinning houdt in dat je op het laatste moment nog wint. Misschien moeten we dus iets meer van de Duitse mentaliteit overnemen, zodat gokken op Nederland bij een casinozonderidin.com ook aantrekkelijker wordt?

Veel individuele vaardigheden en weinig teamwork

Nederlandse voetballers staan bekend om de geweldige vaardigheden en kwaliteit. Als je kijkt hoeveel Nederlandse voetballers in de top hebben gespeeld, dan kun je wel stellen dat we tot één van de beste voetbalnaties ter wereld behoren. Veel van onze topspelers hebben de grootste toernooien gewonnen met het team. Helaas zeggen individuele vaardigheden niet altijd iets over het spelen in een gezamenlijk team. Bij veel wedstrijden van het Nederlandse voetbalelftal zie je duidelijk de frustraties en de slechte samenwerking. Dit is uiteraard ook een meer algemeen punt, want het verschilt natuurlijk per generatie.

Soms hebben we ook gewoon pech bij het voetbal

Het Nederlands elftal heeft ook gewoon veel pech gehad bij bepaalde beslissende wedstrijden. We verloren bijvoorbeeld een aantal keer met strafschoppen. Dat is in principe een loterij en je moet dan goed met de druk om kunnen gaan. Sommige strafschoppenseries van Nederland zijn niet roemrijk de geschiedenis ingegaan. Iedereen kan zich nog de strafschop van Jaap Stam herinneren. Die bal is waarschijnlijk nog steeds niet teruggevonden.

Lees meer over:

Zijlijn WK 2022