Weghorst: 'Had mooiste avond uit mijn leven kunnen worden'

Max Max
10 dec. 2022, 09:06
10 dec. 2022, 09:06
© IMAGO

Met twee doelpunten zorgde Wout Weghorst voor een spectaculaire comeback van Oranje in het duel met de Argentijnen. Het was uiteindelijk net niet genoeg, want Oranje verloor na penalty's. Bij Weghorst overheerste trots en diepe teleurstelling.

"Het had een van de mooiste avonden uit mijn leven moeten zijn...", zei de spits na afloop tegen de NOS. "En het kwam ook heel dichtbij. Maar uiteindelijk is het zuur hoe het afloopt. Het is zo ontzettend jammer."

Weghorst maakte deel uit van plan B, met De Jong en Weghorst samen in de spits. "We hebben er een aantal keer op getraind. Dat het dan lukt met de snelle 2-1 en de 2-2 en dat je er een verlenging uitsleept.. dan denk je echt dat je het haalt."

De variant bij de vrije trap, waarmee Weghorst in de tiende minuut van de extra tijd de gelijkmaker binnenschoot, had Weghorst zelf voorgesteld:  "Het is een variant uit mijn tijd bij VfL Wolfsburg. Het werkte daar goed, en nu weer."

Toch kijkt Weghorst ook met trots terug op het WK: "Als kleine jongen heb je ervan gedroomd om een WK te spelen. Het waren de drie mooiste weken uit mijn leven als voetballer. Je droomt van die beker en we waren er zo dichtbij."

"Het is heel moeilijk om te beseffen: het is gewoon klaar, morgen gaan we naar huis. De jongensdroom die iedereen heeft, knalt uit elkaar. Maar ik ben wel erg dankbaar en trots."

Lees meer over:

WK 2022 Wout Weghorst