Wijnaldum is blij bij Oranje te zijn

Max Max
10 nov. 2020, 11:33
10 nov. 2020, 11:33
© ProShots

De interlandperiode wordt door velen als een vervelende onderbreking gezien in deze drukke tijden. Vooral de oefeninterland tegen Spanje van morgenavond wordt als 'onnodig' gezien. Zo niet Georginio Wijnaldum, die altijd zin heeft om met Oranje te spelen.

Hij zegt tegen AD Sportwereld: "Ja, als speler word ik er blij van. Het is geweldig om met Oranje te spelen. Samen met de jongens lekker op het veld. Ik denk dat iedereen er bij ons zo over denkt. Of het allemaal positief is als je kijkt naar de belasting van spelers, dan is het misschien anders."

Hij weet dat het voor de clubs anders ligt:"De clubs klagen ­allemaal. Ze moeten hun spelers afstaan en de garantie dat ze allemaal weer fit terugkomen is er ­natuurlijk niet. Bij Liverpool zeiden ze één ding toen ik mijn spullen pakte om naar Nederland te reizen: ‘Kom fit terug, Gini’."

Samenwerking met Frank de Boer

Sinds de vorige interlandperiode staat Frank de Boer voor de groep bij Oranje. Dat bevalt tot nu toe prima voor Wijnaldum: "Het is eigenlijk niet veel anders dan onder Ronald Koeman. Behalve dan dat we in die periode resultaten boekten en dat wij dat nu nog moeten gaan doen. Frank de Boer is hier gewoon de baas, dat is duidelijk. Het is ook onzin dat wij zouden hebben gezegd hoe de nieuwe bondscoach moest gaan werken. We hebben alleen aan­gegeven waar wij ons goed bij voelden. "

Lees meer over:

Georginio Wijnaldum WK 2022