Wijnaldum:'We zullen een reactie moeten geven'

Max Max
25 mrt. 2021, 08:06
25 mrt. 2021, 08:58
© IMAGO

Waar ging het mis voor Oranje, in het eerste WK-kwalificatieduel tegen Turkije gisterenavond? Aanvoerder Wijnaldum trekt het boetekleed aan en probeerde gisteravond de wedstrijd te analyseren: "Het was slap in de omschakeling", was de eerste opmerking van de gelegenheidsaanvoerder van Oranje.

De eerste tegentreffer was zo'n moment van omschakelen: "Bij de corner zijn we te druk met de mogelijke handsbal van Turkije. Daardoor geven we een counter weg en bij de 2-0 waren we ongelukkig met een bal die van richting wordt veranderd."

Ook na rust ging het al snel mis voor Oranje. "Ook toen begonnen we veel te slecht. De beslissingen van de scheids vielen tegen. Natuurlijk is dat vervelend. Maar daar kwamen de tegendoelpunten niet door. We konden wat herstellen, maar niet volledig. Op basis van de gemiste kansen, kan er wat van gezegd worden dat Turkije het nog meer wilde."

Aanstaande zaterdag speelt Oranje thuis tegen Letland. "We willen een reactie geven. Daar moeten we allemaal naartoe leven en alles aan doen", sluit Wijnaldum af.