Winst tegen Oostenrijk kan gunstige route betekenen

Max Max
17 jun. 2021, 10:52
17 jun. 2021, 10:52
© IMAGO

Er staat vanavond in het EK-duel met Oostenrijk meer op het spel dan alleen de overwinning. Bij een zege tegen Oostenrijk kan Oranje namelijk een gunstige loting krijgen in de achtste finales.

In elk geval wordt Oranje bij een overwinning groepswinnaar en ontloopt daardoor sowieso Italië, die de nummer twee uit Oranjes poule treft. Gezien wat Italië tot nu toe gepresteerd heeft lijkt dat geen slechte zaak voor Oranje.

De sfeer rondom Oranje is sowieso omgeslagen de laatste dagen, al waakt bondscoach Frank de Boer voor teveel optimisme: "Als het straks tegen Oostenrijk tegenvalt, kan het óók weer allemaal anders zijn", zei De Boer.

Terug naar de gunstige loting. Oranje had natuurlijk al geen klagen over de poule-indeling, maar kan ook in de achtste finale gunstiger loten dan wellicht verwacht. Als Oranje groepswinnaar wordt dan wacht een van de vier beste nummers 3. Dat kán nog altijd een land als Portugal of Duitsland zijn uit groep F, maar kan ook een (veel) zwakker land zijn.

Memphis is er nog niet mee bezig, maar wil vooral winnen: "Rekenen doe ik persoonlijk nog niet. Maar duidelijk is dat we eerste willen worden in de groep. Ik vind dat we goed zijn begonnen tegen Oekraïne. Dat is wel een signaal, denk ik. We zitten er goed in.’’

Lees meer over:

WK 2022 Oostenrijk