Zo liet Roemenië de kleedkamer achter na de nederlaag tegen Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
04 jul. 2024, 06:31
04 jul. 2024, 07:06
Cody Gakpo en Donyell Malen juichen na een doelpunt van Nederland tegen Roemenië
© IMAGO - Cody Gakpo en Donyell Malen juichen na een doelpunt van Nederland tegen Roemenië

De selectie van Roemenië heeft zich na de uitschakeling door Nederland op het EK in Duitsland van zijn beste kant laten zien. De spelers van bondscoach Edward Iordanescu lieten de kleedkamer in de Allianz Arena brandschoon achter na de 0-3 nederlaag in de achtste finales. Ook werd er een dankbrief achtergelaten.

De teleurstelling na de uitschakeling door doelpunten van Cody Gakpo en Donyell Malen (2) zal ongetwijfeld groot zijn geweest. Toch werd de kleedkamer uiterst schoon achtergelaten. Het doet meteen denken aan de Japanse supporters die tijdens WK's de tribunes opruimen, zo klinkt het op sociale media. Ook de brief kan op veel complimenten rekenen.

"EURO 2024 was voor ieder van ons een van de belangrijkste voetbalervaringen tot nu toe en we zijn blij dat het podium waarop dit plaatsvond het Duitse was”, benadrukt de spelersgroep van Iordanescu. “Elke wedstrijd, elke emotie, elke ervaring bracht ons samen en liet ons de magie van voetbal voelen.”

Foto kleedkamer Roemenië gaat de wereld over

"We verlaten Duitsland met de gedachte dat we alles hebben gegeven voor Roemenië en we zijn dankbaar voor alles wat we hier hebben meegemaakt tijdens de weken die we hier hebben doorgebracht. Het was een eer om deel uit te maken van de grote familie van het Europese voetbal. Getekend: Het Roemeense nationale voetbalteam."

Lees ook: Memphis Depay legt zijn bizarre hoekschop tegen Roemenië uit

Lees ook: Bart Vriends spot cruciaal 'wapen' bij Oranje: ‘Weinig spelers zijn zó goed daarin’

"Dit is meesterklasse. Geen discussie", schrijft iemand op X. "Wauw. Ik dacht dat alleen Japanners dit deden. Verbazingwekkend. Klasse gebaar", reageert een ander. 'Perfect' en 'stijlvol' zijn veel korte reacties onder foto's van de enorm schone kleedkamer die op social media zijn gepost. Ook op Reddit oogst de spelersgroep van Iordanescu veel lof. "Echt megaklasse van Roemenië", valt er te lezen. Terwijl ook een ander lyrisch is. "Enorm respect voor hen, de brief was ook een mooi gebaar."

Lees meer over:

Oranje