Tom Dumoulin en Irene Schouten verwachten hun eerste kindje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 mei 2024, 12:41
© IMAGO

Irene Schouten is in verwachting van haar eerste kindje. De voormalig topschaatsster maakte dat zaterdag samen met haar partner Dirkjan Mak bekend op Instagram. Eén dag later deelde ook voormalig topwielrenner Tom Dumoulin dat hij voor het eerst vader wordt. Het mooie nieuws zorgde voor een stortvloed aan felicitaties van ex-collega’s.

Schouten wordt op Instagram gefeliciteerd door onder anderen voormalig ploeggenote Marijke Groenewoud, topsprintster Femke Kok, wereldkampioen allround Joy Beune. Daarnaast feliciteren Hein Otterspeer en Antoinette Rijpma-De Jong de schaatskoningin. Ook vanuit andere sporten komen er felicitaties binnen. Zo reageren atleten Femke Bol en Lieke Klaver. Het meest opvallende bericht komt van Kjeld Nuis. De specialist op de 1000 en 1500 meter schrijft: "Dat hij maar net zo knap, sterk, en handig mag worden als papa." Mak bouwde namelijk zelf het huis waarin het stel woont.

Tom Dumoulin en Irene Schouten verwachten hun eerste kindje

Ook Dumoulin wordt volop gefeliciteerd. Zo reageren Riejanne Markus en Mick van Dijke, beiden van Team Visma-Lease a Bike, op het bericht van de voormalig wielrenner en Maxime Nieman. Ook Marcel Kittel, voormalig topsprinter, is blij voor zijn ex-ploeggenoot. "1+1=3 Heel mooi man, gefeliciteerd!!"

Tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook: Griekspoor trainde met tennislegende: ‘Hij gaat Roland Garros winnen’

Schouten zette begin dit jaar een punt achter haar schaatsloopbaan. "Ik merk heel erg dat ik toe ben aan een nieuwe levensfase. Na vijftien jaar topsport wil ik andere dingen", zei de drievoudig olympisch kampioen van Peking 2022 destijds tegen de NOS. In haar carrière won ze, naast drie gouden olympische plakken, ook tweemaal brons op de team pursuit (Pyeongchang 2018) en de massa start (2022).

Dumoulin stopte in de zomer van 2022 per direct met wielrennen. Hij is de derde en voorlopig laatste Nederlander die een grote wielerronde bij de mannen won. In 2017 was hij de beste in de Giro d'Italia. Een jaar later werd hij tweede in de Giro én de Tour de France. De wielrenner was driemaal de beste in een Touretappe en werd eenmaal wereldkampioen tijdrijden. Op de Olympische Spelen in 2016 (Rio de Janeiro) en 2021 (Tokio) pakte hij zilver op de individuele tijdrit.