Sanne van Dijke gaat voor olympisch goud en slaat EK en WK over

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 mei 2024, 12:22
15 mei 2024, 12:22
© IMAGO

Sanne van Dijke slaat volgende week het WK judo in Abu Dhabi over. De judoka wil het rustig aan doen en neemt haar tijd voor het herstel van een rugblessure. Met de Olympische Spelen in Parijs in het vooruitzicht wil de winnares van olympisch brons in 2021 geen onnodige risico’s nemen.

In eerste instantie leek het erop dat Van Dijke op tijd fit was, maar het herstel van haar rugblessure heeft meer tijd nodig dan gedacht. De judoka meldde zich vorige maand vanwege haar blessure ook al voor het EK in Zagreb. De sportster, die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram, werd in 2017 en 2021 Europees kampioen.

Judoka Sanne van Dijke won in 2021 olympisch brons

Op de site van de judobond noemt Van Dijke het ‘een hele lastige keuze’. "Het is natuurlijk wel het WK en daar wil je altijd in actie komen. Ik merk bovendien dat ik fysiek stappen maak en misschien zelfs wel ver genoeg ben om daadwerkelijk de mat op te stappen.” Volgens de judoka heeft ze echter te weinig trainingsuren op de tatami kunnen maken “Nu deelnemen aan zo'n zwaar toernooi zou risico's op andere blessures met zich meebrengen. Met het oog op de zomer (Olympische Spelen, red,) wil en kan ik die risico's nu simpelweg niet nemen.” Van Dijke gaat in Parijs op jacht een een nieuwe medaille.

Lees ook: Nederland wacht recordaantal medailles op Olympische Spelen