Voormalig beste wielrenster van de wereld maakte onverwachte comeback

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 jun. 2024, 17:20
20 jun. 2024, 17:35
Anna van der Breggen, Olympische Spelen, wielrennen
© IMAGO - Anna van der Breggen, won onder andere eenmaal olympisch goud

Anna van der Breggen maakt volgend jaar haar rentree in het wielerpeloton, zo meldt de NOS. De voormalig olympisch en tweevoudig wereldkampioene stopte in 2021. Sindsdien was ze ploegleider bij SD Worx-Protime.

Volgens de NOS wil Van der Breggen vanaf 1 januari 2025 weer gaan wielrennen bij SD Worx-Protime. Naar verwachting maakt haar ploeg het nieuws donderdagavond om 18.00 uur tijdens een persconferentie officieel bekend. Volgens de uitnodiging brengt het team namelijk ‘spectaculair en verrassend wielernieuws naar buiten’.

Artikel gaat verder onder video

Anna van der Bruggen keert terug in het wielerpeloton

SD Worx-Protime neemt na dit jaar afscheid van de huidige kopvrouw en Tourwinnares Demi Vollering, die naar FDJ-SUEZ verkast. Het team van Danny Stam beschikt momenteel niet over een vervanger van hetzelfde kaliber. Van der Breggen, die de afgelopen jaren is blijven fietsen, zou dat gat kunnen opvullen. Op recente trainingskampen kon ze nog goed mee met de huidige generatie en in mei werd ze tweede in de Spaanse gravelwedstrijd Traka, waar ze voor meerdere profrensters eindigde.

Lees ook: Laatste drie tegengoals komen uit een corner: Heeft Oranje een 'cornerprobleem'?

Van der Breggen behoort tot de beste Nederlandse wielrensters aller tijden. Ze won onder anderen vier keer de Giro d’Italia voor vrouwen en zevenmaal de Waalse Pijl. Daarnaast kroonde ze zichzelf in 2016 tot olympisch kampioen in Rio de Janeiro. In 2018 en 2022 werd ze wereldkampioene op de weg, en in 2020 ook op de tijdrit. Met haar kwaliteiten is de renster meteen een favoriete voor de Tour de France Femmes, die sinds 2022 (na het beëindigen van haar carrière) wordt verreden.

Lees meer over:

Giro d'Italia