Vlag van Nederland

‘Engelse bondscoach lacht om Nederlandse 4-3-3’

EK 2020 Door op 23 maart 2018 om 10:11 uur

'Engelse bondscoach lacht om Nederlandse 4-3-3' © Pro Shots

De Engelse bondscoach Gareth Southgate staat met zijn Engeland vanavond tegenover het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman. De Engelse bondscoach weet ook niet wat hij van Oranje moet verwachten.

“We weten uiteraard niet veel over wat Ronald zal gaan doen”, vertelde Southgate op de persconferentie gisteren. “We weten dat veel ervaren spelers zijn gestopt en dat het een jong team is. Wat dat betreft is het een beetje eenzelfde situatie als bij ons.”


Meer over

Hij vervolgt in zijn gesprek over Koeman: “Ronald zal zijn eigen ideeën hebben over hoe Nederland moet gaan spele. Het zal wel even duren voor hij die ideeën kan overbrengen op de groep. Maar hij en het team zullen morgen hoe dan ook erg gemotiveerd zijn.”

De bondscoach van Engeland moet lachen als het om de 4-3-3-discussie gaayt: “Natuurlijk! Ik weet dat jullie Nederlanders een beetje een obsessie hebben met 4-3-3. Maar geen enkel systeem is ouderwets. Liverpool en Manchester City hebben veel succes met 4-3-3. Iedereen speelt het systeem ietsje anders, afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt.”

“In het moderne voetbal is het goed om als team verschillende systemen te beheersen. Dat heeft Ronald in Engeland ook gedaan met Southampton en Everton. Ik weet zeker dat zijn team goed georganiseerd zal zijn en met stijl zal spelen. Hij was als voetballer een geweldige persoonlijkheid in het veld en ik denk dat hij zijn spelers ook zo wil laten spelen.”

Vanavond om 20.45 uur spelen Nederland en Engeland tegen elkaar in de Amsterdam ArenA.