Vivianne Miedema verrast met vertrek bij Arsenal

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 mei 2024, 13:43
13 mei 2024, 13:54
© IMAGO

Na zeven seizoenen vertrekt Vivianne Miedema bij Arsenal. De spits van de Oranje Leeuwinnen maakt het nieuws maandagmiddag zelf bekend in een video op Instagram.

"Het is een absolute eer geweest om voor deze club te spelen", zegt Miedema. Ze wil iedereen graag bedanken. "In het voetbal weet je nooit hoelang je ergens speelt. Je moet van ieder moment genieten, maar bij Arsenal wist ik direct dat dit de plaats was om me als mens en voetballer te ontwikkelen."

Vivianne Miedema vertrekt na zeven seizoenen bij Arsenal

In de zomer van 2017 maakte Miedema een toptransfer van Bayern München naar Arsenal. Mede dankzij haar doelpunten werd de Londense club in 2019 landskampioen. Daarnaast won ze ook drie League Cups. In de laatste twee seizoenen verliep haar avontuur in Engeland een stuk minder succesvol en kampte de spits met blessures. Door een kruisbandblessure miste ze zelfs het WK in Australië en Nieuw-Zeeland met Oranje. In december maakte de aanvalster na lange tijd haar rentree bij Arsenal, maar ze bleek kwakkelen met fysieke ongemakken.

Lees ook: Frenkie de Jong trouwt in diepste geheim

Op het WK van 2019 in Frankrijk kroonde Miedema zich tot topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. Ze passeerde destijds Manon Melis en inmiddels staat de teller op 95 doelpunten in 118 interlands.

Het is nog niet bekend waar de toekomst van Miedema ligt.