Oranje Leeuwinnen met volledige fitte ploeg richting belangrijke Nations League-duels

Jeen Grievink Jeen Grievink
27 nov. 2023, 13:34
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands vrouwenelftal is met een volledig fitte selectie afgereisd naar Zeist, waar het zich gaat voorbereiden op twee uiterst belangrijke Nations League-wedstrijden, op 1 en 5 december, tegen Engeland en België. De van een ernstige knieblessure herstelde Vivianne Miedema is er ook weer bij.

Voor de Oranje Leeuwinnen staat er bijzonder veel op het spel de komende dagen. Nederland staat in groep 1 van divisie A van de Nations League op de eerste plaats met 9 punten uit vier wedstrijden, maar voelt de hete adem van België en Engeland in haar nek. Tegen beide concurrenten moet Oranje nog aantreden komende week. Mocht de ploeg van bondscoach Andries Jonker erin slagen de eerste plek in de poule vast te houden, dan plaatsten zij zich voor de halve finale. Weet Oranje vervolgens de eindstrijd van de Nations League te bereiken, dan is het ticket voor de Olympische Spelen binnen.

Miedema beschikbaar voor bondscoach Jonker

Jonker wil echter nog niet te veel stilstaan bij de kans op een olympisch ticket. "In onze groep wordt het Engeland of wij, waarbij België ook nog niet is uitgeschakeld", zo doelt de bondscoach op het minimale puntverschil in het voordeel van Oranje van 2 punten ten opzichte van België en 3 met Engeland. Gelukkig kan Jonker wel over een volledig fitte selectie beschikken, inclusief Miedema, al ontbreekt het haar nog wel aan wedstrijdritme. "Maar de afspraak is - net als de vorige keer - dat als de wedstrijd zich daar voor leent, Vivianne minuten zal maken. En ze moet zich natuurlijk goed voelen. We zullen op de training kijken hoe het gaat", aldus Jonker.

Oranje speelt op 1 en 5 december

Het Nederlands elftal speelt aankomende vrijdag 1 december eerst een uitwedstrijd tegen Engeland, om vervolgens op 5 december thuis tegen België te voetballen. De wedstrijden beginnen om 20.45 uur Nederlandse tijd en zijn live te zien op NPO 3.