Oranje-international Van der Sanden vertrekt bij Liverpool

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 mei 2024, 11:29
17 mei 2024, 11:29
© IMAGO

Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. Dat maakt ze vrijdag zelf bekend op haar Instagram-pagina. Het is nog niet bekend waar de toekomst van de aanvalster van de Oranje Leeuwinnen ligt.

In de zomer van 2022 maakte Van de Sanden de overstap van VfL Wolfsburg naar Liverpool, waarmee ze voor de tweede keer bij de Engelse club kwam. In 2016 was Liverpool de eerste buitenlandse club waarvoor ze speelde. In Nederland speelde de aanvalster achtereenvolgens voor FC Utrecht, sc Heerenveen en FC Twente. Na een jaar in Engeland vertrok ze naar Frankrijk voor een avontuur bij topclub Olympique Lyonnais, waar ze drie jaar verbleef.

Shanice van der Sanden vertrekt bij Liverpool

"Het is tijd om gedag te zeggen", schrijft Van de Sanden op Instagram. Ze bedankt het team en de staf, die haar 'een warm welkom terug' gaven bij Liverpool. "Jullie hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart."

Lees ook: Miedema verrast met vertrek bij Arsenal

In de afgelopen twee seizoenen speelde Van de Sanden 28 officiële wedstrijden voor Liverpool. Daarin maakte ze twee doelpunten. Bij de Oranje Leeuwinnen kwam de aanvalster tot dusver 96 wedstrijden in actie, waarin ze 21 keer scoorde. Met Nederland won de speelster in 2017 ook het Europees kampioenschap in eigen land en werd ze tweede op het WK van 2019 in Frankrijk.