Steven Bergwijn zorgt voor boosheid op training Nederlands elftal

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
23 jun. 2024, 08:34
23 jun. 2024, 17:05
Het Nederlands elftal op de training in Wolsfburg
© IMAGO - Het Nederlands elftal op de training in Wolsfburg

Steven Bergwijn heeft zaterdag voor een schrikmoment op de training van het Nederlands elftal gezorgd. De selectie van bondscoach Ronald Koeman stond daags na de 0-0 tegen Frankrijk op het EK in Duitsland weer op het trainingsveld in Wolfsburg. Bij een positiespel was Bergwijn iets te gretig en blesseerde hij bijna Micky van de Ven.

De basiself zat zaterdag langs het veld op een hometrainer, terwijl de reserves een normale training afwerkten. Volgens Noa Vahle ging het er tijdens een positiespel af en toe ‘best fanatiek aan toe’. “Zo ook Bergwijn, die zich natuurlijk in de kijker probeert te spelen bij Koeman”, vertelde de journalist zaterdagavond bij Vandaag Inside Oranje op SBS6.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: UEFA geeft AD-fotograaf schuld van controverse na goal Simons

Lees ook: Memphis Depay is na Nederland - Frankrijk opvallend mild over eigen prestatie

Lees ook: Memphis Depay vraagt journalisten in mixed zone om Oranjespeler 'te sparen'

"Dat deed hij zaterdagmiddag alleen niet helemaal op de juiste manier. Hij ging namelijk vol door op de enkel van Van de Ven.” Daar was de linkerverdediger zeker niet blij mee, getuige zijn boze gezicht. “Ik begrijp de reactie van Micky wel. Zo’n actie zal je maar het EK kosten. Bergwijn heeft wel zijn excuses aangeboden.”

Zowel Bergwijn als Van de Ven komt voorlopig amper voor in de plannen van Koeman op het EK. De verdediger deed een week geleden tegen Polen de laatste vier minuten mee, terwijl de aanvaller zowel tegen Polen als Frankrijk op de bank bleef zitten. Het is nog onduidelijk wat Koeman komende dinsdag tegen Oostenrijk van plan is.

Lees ook: Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Koeman sprak zaterdag ook bijna een kwartier individueel met Memphis Depay, zo meldden diverse media. “Dat deed hij in een tent naast het trainingsveld, dus wij konden dat als pers moeilijk zien. De vraag is waar ze het over hebben gehad. Mogelijk over de wedstrijd tegen Frankrijk en de felle kritiek op Depay."