Boulahrouz ziet Maatsen als vervanger van Hartman bij Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 apr. 2024, 21:22
01 apr. 2024, 21:26
© IMAGO

Khalid Boulahrouz ziet in Ian Maatsen een mogelijke vervanger van Quilindschy Hartman op de linksbackpositie bij het Nederlands elftal. Een ernstige knieblessure heeft voor de verdediger van Feyenoord een streep gezet door zijn EK-deelname, waardoor bondscoach Ronald Koeman zal moet nadenken over andere opties.

De keuze is beperkt, daar Tyrell Malacia dit seizoen om uiteenlopende redenen nog niet heeft gespeeld. “De enige die het zou kunnen doen, is Daley Blind, Wie is er nog meer?”, vroeg Ruud Gullit zich maandagavond openlijk af bij Rondo op Ziggo Sport. Daarna liet Boulahrouz de naam van Maatsen vallen. De 22-jarige linkspoot wordt sinds januari door Chelsea verhuurd aan Borussia Dortmund en is daar basisspeler.

Lees ook: Studio Voetbal valt stil na dramatisch nieuws in uitzending

“Het ligt eraan wat je wilt. Wil je een aanvallende linksback die eroverheen dendert en steeds de achterlijn haalt? Ik dacht er niet aan, maar nu de positie vrijkomt, denk ik aan Maatsen”, aldus Boulahrouz. “Ik zag hem laatst tegen Bayern München spelen. Hij speelde heel erg sterk.”

Maatsen zat in oktober bij de selectie van het Nederlands elftal, maar heeft nog niet gedebuteerd. Gullit: “Koeman gaat hem zeker bekijken. Het is nog wel de vraag of we met drie of vier verdedigers gaan spelen. Daar zal het ook van af hangen.”

Lees ook: Koeman gaat mogelijk voor grote ophef zorgen in Italië

Volgens RTV Rijnmond zal Hartman ook de start van het nieuwe seizoen moeten missen. Dat betekent dat de Feyenoorder ook de eerste Nations League-duels met Bosnië & Herzegovina en Duitsland zal moeten laten schieten.