Studio Voetbal valt stil na dramatisch nieuws in uitzending

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 apr. 2024, 11:16
© IMAGO

Het nieuws over de blessure van Quilindschy Hartman kwam zondagavond hard aan bij Studio Voetbal. Toen NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst het nieuws van Feyenoord over de Oranje-international deelde, viel een stilte aan tafel. “Shit”, was het enige wat commentator Arno Vermeulen kon uitbrengen. Hartman moet de rest van het seizoen missen en zodoende ook zeer waarschijnlijk het EK, dat over ruim tien weken van start gaat.

Ibrahim Afellay sprak van een ‘heel erg trieste’ situatie. “Er zijn soms dingen die gebeuren die je niet in de hand hebt, maar wel bepalen hoe je carrière loopt. Die jongen zou basisspeler zijn op het EK en dan zou je zomaar een mooie transfer kunnen maken. Moet je kijken wat voor contrast.” Hartman maakte eerder dit seizoen zijn debuut als Oranje-international en speelde vier interlands. Als opkomende back past Hartman goed in het 5-3-2 systeem dat bondscoach Ronald Koeman vaak hanteert.

Blessure Hartman dramatisch nieuws voor Oranje en Feyenoord

“Je leeft op een roze wolk, alles gaat je voor de wind. Aan de top komen is moeilijk, aan de top blijven is nog moeilijker, helemaal als je bij een grote club speelt met grote concurrentie. Als je dan jouw kruisband afscheurt terwijl je bezig bent je plekje af te dwingen, dan wordt het een kansloos verhaal, zeker als er dan een trainerswissel plaatsvindt”, blikte de voormalig Oranje-international terug op zijn eigen periodes van blessureleed.

Lees ook: Koeman gaat mogelijk voor grote ophef zorgen in Italië

Hartman heeft echter meer krediet bij Feyenoord dan Afellay destijds had bij Barcelona, weet hij. “Zijn voordeel is op dit moment wel dat hij een bepaalde status binnen Feyenoord heeft gecreëerd voor zichzelf en rustig aan zijn revalidatie kan werken. Maar dit is voor hem een verschrikkelijke situatie en een enorme teleurstelling. Zijn reactie op het veld ging door merg en been. Echt triest, heftig.”

Lees ook: NOS komt met heel ander geluid over ‘persboycot’ van Simons

Hartman raakte door eigen toedoen geblesseerd. Hij haalde na een half uur spelen zijn tegenstander Niklas Vesterlund onderuit, waarmee hij een penalty veroorzaakte. Na een harde landing schreeuwde de verdediger het uit van de pijn, waarna hij gewisseld werd.