Code geel zaterdag, kunnen we wel buiten naar Oranje kijken?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 jul. 2024, 09:45
06 jul. 2024, 09:52
Oranje, Nederlands elftal, Nederland - Turkije
© IMAGO - Oranjefans moedigen het Nederlands elftal

Het KNMI heeft voor een deel van het land zaterdag code geel afgekondigd. Om 21.00 uur, als Oranje aftrapt voor de kwartfinale tegen Turkije op het EK, kan het hard waaien. Plaatselijk zijn er windstoten tot 90 kilometer per uur. Het is dan ook raadzaam om te wachten met het plaatsen van bijvoorbeeld een partytent.

De dag begint zaterdag bewolkt en lokaal kan het flink regenen en is er kans op onweer. In de middag is er meer ruimte voor de zon. De zuidwestenwind neemt verder in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land tot mogelijk hard of stormachtig aan zee. Daarbij zijn zware windstoten mogelijk tussen 75 en 90 km/uur.

Artikel gaat verder onder video

Wat zijn de weersverwachtingen tijdens Nederland - Turkije?

Aan het einde van de middag neemt de wind weer af. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 16 of 17 graden in het noordwesten en kan lokaal oplopen tot 21 graden in het oosten en zuidoosten. Op de meeste plaatsen blijft het droog, zodat men zonder problemen de wedstrijd tussen Nederland en Turkije kan volgen. 's Nachts koelt het af naar minimaal 8 tot 10 graden.

Lees ook: Koeman wijzigt basiself Oranje tegen Turkije

Het KNMI geeft zaterdagmiddag ook code geel af voor de provincies Groningen, Zuid-Holland en Zeeland. Eerder was deze waarschuwing al van kracht voor Noord-Holland, Friesland, de Waddeneilanden, de Waddenzee en het IJsselmeergebied. De waarschuwing geldt voor alle genoemde gebieden van 12.00 tot 21.00 uur.

Lees ook: De Boer laat goudhaantje Oranje uit de basis tegen Turkije

De verwachting is dus dat iedereen zaterdagavond gewoon op de terrassen naar het EK-duel tussen Nederland en Turkije kan kijken. Als Oranje wint, speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman woensdag 10 juli om 21.00 uur de halve finale in Dortmund. De tegenstander van Oranje is de winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland.

Lees meer over:

Oranje