De beste jonge Nederlandse spelers in FIFA 23

Max Max
18 okt. 2022, 08:45
21 okt. 2022, 13:40
© IMAGO

Op 30 september jl. kwam de nieuwe versie van het welbekende spel FIFA uit. FIFA 23, zoals het spel uiteraard heet, is realistischer dan ooit en dat is ook terug te zien in de gezichten en bewegingen van de speler. Ook de spelers uit de selectie van het Nederlands elftal lijken af en toe sprekend in de nieuwste game van spelmaker EA.

Wat is FIFA?

De eerste editie van het spel FIFA dateert uit 1993. Het spel kent volgend jaar dus zijn 30e verjaardag. Behalve de jaarlijkse edities, die als naam telkens het jaartal kennen van het jaar ná uitgave, zijn er ook speciale EK en WK-edities op de markt gekomen.

Tegenwoordig is een van de meest populaire onderdelen van het spel het FIFA Ultimate Team (FUT). Hier bouw je een eigen club die je bij elkaar spaart met zogenoemde FIFA punten. Deze punten zijn te verdienen door veel te spelen, of door deze aan te schaffen in de PlayStation Store. Ben je van plan om FIFA punten te kopen? Gebruik dan PlayStation tegoed, wat je bij KaartDirect kunt kopen. Je hoeft geen bankgegevens te koppelen aan je PlayStation account waardoor je uitgaven onder controle houdt.

Werken aan je carrière

De kunst van een goede carrière is om jonge spelers op het juiste moment aan te schaffen en zo verder te laten ontwikkelen tot echte sterspelers. Je hebt minder FIFA coins nodig dan bij het kopen van erkende toppers als Nederlanders Frenkie de Jong of Virgil van Dijk, en weet dat je in de toekomst wereldtoppers in je selectie hebt.

Daarom is het ook altijd goed om te kijken naar verborgen juweeltjes en wonderkinderen, die door het spel aangewezen worden. Meestal gaat het hier om namen die je niet verwacht, uit onbekendere competities of jeugdelftallen van de grotere clubs. De meer gangbare talenten kosten vaak al een stuk meer en zijn al lastiger aan je selectie toe te voegen.

Nederlanders om in de gaten te houden

Als je genoeg op je PlayStation tegoed heb staan en wil investeren in jong Nederlands talent dan zijn er drie spelers onder de 21 waar je op in kunt zetten. Hierbij is een talent als Xavi Simons nog niet opgenomen, maar hij zou ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. De beste talenten die we vaak in Oranje zien zijn op dit moment Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Ook Jeremie Frimpong staat vrij hoog op het lijstje van grootste talenten.

Twee van de Nederlandse talenten om in te investeren spelen op de Duitse velden. Ryan Gravenberch, vorig seizoen nog actief bij Ajax, speelt inmiddels bij Bayern München. Hij is echter nog altijd slechts 20 jaar oud en heeft nog een hele carrière voor zich. Gravenberch staat ook in de top 20 van spelers met het hoogste potentieel van het spel. Een goede investering dus.

Hetzelfde geldt voor Jeremie Frimpong, spelend voor Bayer Leverkusen. De linksback heeft al een aardige rating en nog een behoorlijk potentieel om uit te groeien tot een hele goede linksback.

Jurriën Timber is momenteel de enige Nederlandse spelers in de toplijstjes die actief is in de Eredivisie. De jonge centrale verdediger staat er echter wel goed op, want hij is volgens Eurogamer.nl het grootste Nederlandse talent van het spel.

Lees meer over:

Zijlijn FIFA