De Boer: 'Natuurlijk wil ik winnen'

Max Max
08 okt. 2020, 08:21
08 okt. 2020, 08:21
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer debuteerde gisteren met een 1-0 nederlaag in het oefenduel tegen Mexico. Winnaar als hij is baalt hij daar natuurlijk van, maar niet meer dan dat.

"Zo'n resultaat is altijd vervelend natuurlijk", reageert De Boer na afloop. "Ook al is het een oefenwedstrijd en speelde we niet met het sterkst mogelijke team. Dat zou je misschien als excuus kunnen geven."

Komende zondag en volgende week woensdag volgen de Nations League wedstrijden tegen Italië en Bosnië: "Alles staat in het teken van die duels, maar je hebt natuurlijk wel een rotgevoel want je wilt vandaag ook winnen."

Twee debutanten

Met Owen Wijndal en Teun Koopmeiners stelde De Boer direct twee debutanten op in zijn eerste duel als bondscoach: "Het is niet niks om je debuut te maken. Wijndal begon wat stroef, maar heeft zich in de wedstrijd geknokt. Ik kan me mijn debuut ook nog wel herinneren. Dat wil je achter de rug hebben. Maar natuurlijk weten we dat hij beter kan."

"Koopmeiners heeft een puike wedstrijd gespeeld. Natuurlijk is Frenkie de Jong normaal gesproken daar heel belangrijk voor ons, maar je moet Teun niet te kort doen. Frenkie zit al wat langer op dat niveau."