De kansen van Oranje voor elke groepswedstrijd op een rij gezet

Max Max
07 nov. 2022, 14:31
07 nov. 2022, 14:33
© IMAGO

20 november is het dan eindelijk zover. Het WK gaat officieel van start na een lange aanloop vol voorspellingen en verwachtingen. Nederland trapt een dag later zelf af en speelt de eerste groepswedstrijd tegen Senegal, dat samen met Ecuador en Qatar de groep van groep A van het wereldkampioenschap vormt. De vraag die iedereen nu stelt is: wat zijn de kansen van Nederland dop het WK 2022? Wij gaan hier dieper op in met een analyse van de 3 wedstrijden.

Niets is leuker dan voorspellen, helemaal als je voorspelling ook nog uit blijkt te komen. Naast dat het leuk is, vallen er ook grote prijzen te winnen met het goed inschatten van voetbalwedstrijden. Des te interessanter is het om eens te kijken naar de kansen die Nederland maakt op het WK. Te beginnen met de wedstrijd tegen Senegal.

Senegal – Nederland

De eerste wedstrijd van Oranje dit WK: Senegal – Nederland. Een wedstrijd die veel Nederlanders op het eerste oog zullen onderschatten. De Afrikaanse ploeg won dit jaar (2022) de Africa Cup en troefde daarmee Egypte af in de finale. De Senegalezen weten hoe ze op toernooien moeten spelen en sterspelers Sadio Mané, Mendy (doelaman) en Kalidou Koulibaly spelen ieder op het allerhoogste niveau in Europa.

Interessant is dat de twee landen elkaar in het verleden nog nooit hebben getroffen, op basis van de geschiedenis is het dus lastig om een voorspelling op te maken voor de eerste wedstrijd van Oranje. Wel kunnen we stellen dat de hechte ploeg van Senegal ongetwijfeld lastig wordt voor Oranje om te verslaan. In de Africa Cup kreeg de Afrikaanse ploeg amper goals tegen. Dit wordt voor Nederland dus de grootste uitdaging. Desondanks schalen wij Nederland in als de favoriet in de eerste wedstrijd tegen Senegal.

Nederland – Ecuador

Na Senegal moet Nederland het gaan opnemen tegen Ecuador, dat zich samen met Argentinië, Brazilië en Uruguay plaatste voor het toernooi namens Zuid-Amerika. Net als Nederland viel het land af voor het WK in 2018 en was het er voor het laatst bij in 2014. Qua grote namen valt het bij Ecuador mee. De meeste spelers spelen bij Europese subtopclubs of komen uit voor clubs in Zuid-Amerika.

De laatste ontmoeting tussen de twee landen was in een vriendschappelijke wedstrijd in 2014. Er werd toen 1-1 gespeeld in de voorbereiding naar dat WK. Op basis van de selecties van de twee landen stellen wij Oranje als favoriet boven Ecuador.

Nederland – Qatar

Veruit de minste ploeg die geloot kon worden uit pot 1: Qatar. De derde tegenstander van Nederland is waarschijnlijk ook de zwakste tegenstander op dit toernooi. Hoewel in 2019 de Azië Cup werd gewonnen, werden ze in datzelfde jaar laatste in de groep op het Copa América toernooi. De selectie kent weinig tot geen spelers van Europees topniveau en moet voor Nederland dus relatief eenvoudig worden om te verslaan.

Wat betreft de kansen liggen die voor Nederland in deze wedstrijd het hoogst. Voor een veilige gok kun je dus het beste inzetten op deze wedstrijd, mocht er niks raars gebeuren in de voorafgaande wedstrijden tenminste. Zet je in op deze wedstrijd, dan kan dat via https://nederlandcasino.com/reviews/bet365. Hier kun je veilig inzetten op de wedstrijden van het WK en het toernooi met nog meer spanning beleven. Op de site vind je reviews die je kunt lezen over het platform, zo weet je zeker dat je de goede keuzes maakt. 

Lees meer over:

WK 2022 Qatar Senegal