De poule van Oranje op het WK 2022 in Qatar

Max Max
01 apr. 2022, 18:56
01 apr. 2022, 19:18
© IMAGO

De tegenstanders van het Nederlands elftal op het WK 2022 in Qatar zijn bekend. Het zat Oranje alles behalve tegen tijdens de loting. Oranje neemt het in de groepsfase van het WK namelijk op tegen Qatar uit pot 1, veruit de zwakst mogelijke tegenstander uit de verder heel sterke pot 1.

De tweede tegenstander van Oranje, afkomstig uit pot 3, is Senegal. Het Afrikaanse land won de laatste Afrika Cup en mag dus zeker niet onderschat worden. De bekendste speler is Liverpool-spits Sadio Mané.

Uit pot 4 kwam tenslotte Ecuador uit de koker. Zeker niet de makkelijkste tegenstander uit die pot, maar ook niet direct een land om bang van te worden.

Oranje speelt op 21 november tegen Senegal. Het tweede duel is vier dagen later tegen de tegenstander uit pot 4, Ecuador. De laatste wedstrijd in de poule is op 29 november tegen thuisland Qatar.

Tijdens de uitgebreide loting voor het WK werden de 29 geplaatste landen verdeeld over acht groepen. De drie landen die zich nog moeten plaatsen werden uiteraard ook al ingedeeld. Wie dat precies zijn moet echter nog bekend worden na de play-offs.

De complete poule-indeling na de loting voor het WK 2022:

Oranje zal tijdens het WK overnachten in het luxe St. Regis hotel in Doha.

Lees meer over:

WK 2022 Qatar 2022