De Telegraaf verklapt basisplaats na training van Oranje

MeeMetOranje MeeMetOranje
03 jun. 2024, 17:33
04 jun. 2024, 14:19
© IMAGO

Bart Verbruggen is de eerste keeper van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland, zo verwacht Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf was bij de training van Oranje en spreekt op basis van zijn waarnemingen een verwachting uit over de keuze die bondscoach Ronald Koeman zal gaan maken. Het is immers officieel nog niet duidelijk wie het doel van Oranje in de komende oefeninterlands én het EK gaat verdedigen.

Wordt Bart Verbruggen eerste keeper van Oranje?

“Ze zijn daar met twee keeperstrainers bezig op drie keepers. Dat is ook wel een beetje overdreven, maar tegenwoordig hebben ze bijna meer staf dan spelers”, vertelt Driessen maandag in de podcast Kick-off van het dagblad. “Dan zie je wel dat Verbruggen de eerste keeper gaat worden.” Eerder vertelde voormalig keeperstrainer Frans Hoek al dat hij verwacht dat Verbruggen de nummer één gaat worden.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Rentree van Frenkie de Jong bij Oranje is razendsnel voorbij

In de optiek van Driessen zullen Mark Flekken (Brentford) en Justin Bijlow (Feyenoord) het dus gaan afleggen tegen de doelman van Brighton & Hove Albion. Verbruggen keepte eind vorig jaar de laatste vier interlands in de kwalificatiefase voor het EK en stond in maart ook onder de lat in de oefeninterland tegen Duitsland. Flekken speelde enkele dagen eerder in de vriendschappelijke ontmoeting met Schotland zijn zeven interland.

Lees ook: Oranje riskeert vertrek voor start van EK: ‘Dan heeft het geen zin’

Koeman deed in zijn tweede periode als bondscoach van Oranje ook beroep op Jasper Cillessen, terwijl Nick Olij enkele keren tot de voorselectie behoorde. Laatstgenoemde was een van de afvallers toen Koeman zijn definitieve selectie bekendmaakte. De bondscoach zal woensdag, een dag voor de oefeninterland tegen Canada, bekendmaken wie tot eerste doelman van Oranje is verkozen.