Rentree van Frenkie de Jong bij Oranje is razendsnel voorbij

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 jun. 2024, 19:03
01 jun. 2024, 19:14
© IMAGO

Frenkie de Jong verscheen zaterdagavond voor het eerst op het trainingsveld van het Nederlands elftal richting het EK van later deze maand. De middenvelder van Barcelona deed mee aan de warming-up en hield het daarna razendsnel voor gezien. Bondscoach Ronald Koeman betrad het veld met alle 23 internationals die present zijn in Zeist.

De Jong is op dit moment nog altijd herstellende van een enkelblessure die hem sinds 21 april aan de kant houdt. De spelmaker is op de weg terug, maar was zaterdag nog niet fit genoeg om deel te nemen aan een volwaardige groepstraining. Na een korte warming-up zwaaide hij af, zoals afgesproken, om binnen verder aan zijn herstel werken.

Gaat Frenkie de Jong de start van het EK halen?

Bij de bekendmaking eerder deze week van de definitieve EK-selectie was Koeman optimistisch over het meespelen van De Jong in het eerste groepsduel op 16 juni tegen Polen. "Daar ga ik wel van uit, maar ik weet niet hoelang hij dan kan spelen", zei de bondscoach toen. "Ik heb begrepen dat hij nu tijdens zijn revalidatie op schema ligt. Hij is zaterdag bij ons.”

Lees ook: Depay hoopt op geheim wapen bij Oranje: ‘Dan kunnen we gaan ballen’

In Zeist is een zogenaamde uitzwaaitraining afgewerkt. Daar zijn vooral veel gezinnen met kinderen op afgekomen. Na de training zullen de internationals op de foto gaan en handtekeningen uitdelen. Drie EK-gangers sluiten later aan: Donyell Malen, die zaterdag nog de Champions League-finale met Borussia Dortmund speelt tegen Real Madrid, Teun Koopmeiners, die een inhaalwedstrijd in de Serie A moet afwerken met Atalanta en Tijjani Reijnders, die met AC Milan een commerciële trip naar Australië heeft gemaakt.

Lees ook: Duitsers snappen niks van Oranje-selectie Koeman: ‘Bittere tegenslag!’

Oranje begint het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen. Daarna volgen nog groepsduels met Frankrijk en Oostenrijk. Voor de start van het eindtoernooi in Duitsland wordt er nog vriendschappelijk gespeeld tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni).